| Foto: Piet van Kampen
| Foto: Piet van Kampen

Hardlopen voor HCHWA-D

Algemeen

Hóópe waáí en ook nog een scheut hemelwater vorige week vrijdagavond. Het vormde voor de deelnemers aan de eerste Kattukse Kersmu(t)srun geen belemmering om er aan deel te nemen.

De opbrengst was immers bestemd voor het plaatselijke goede doel, de stichting HCHWA-D die zich inzet voor de bestrijding van de Katwijkse Ziekte. Het leeft in de gemeenschap en daar heeft men graag een inspanning voor over. Katwijkse verbondenheid! Het initiatief kwam van deze vereniging en samen met de Kledingkade en de HEMA werd deze primeur georganiseerd.

In totaal waren er ruim 200 inschrijvingen waaronder ook 35 kinderen die als eerste het parcours namen. Allen met een kerstmuts. Net zoals sommige kids hadden ook de 'ouderen' hun best gedaan voor een speciale outfit veelal met lichtjes. De meest originele outfit (het helderste lichtje) werd zowel bij de jeugd als bij de volwassenen beloond.

Na afloop kon de inwendige mens worden verwend met warme chocolademelk van bakker Van Maanen en een broodje warme worst bij de HEMA (schenker van de kerstmutsen) waar de prijsuitreiking plaats vond. Sanne van Rijn van de vereniging HCHWA-D: 'Het was heel geslaagd en wij zijn blij met de opbrengst van 3750 euro'.

Uit de krant