Logo allesoverkatwijk.nl
Mohamad Mahmoed in actie. | Foto: OrangePictures
Mohamad Mahmoed in actie. | Foto: OrangePictures (Foto: Arnold Verkade)
Sport

Quick Boys bijt zich stuk op efficiënt Spakenburg

Na vier wedstrijden zonder nederlaag vertrok de formatie van trainer Edwin Grünholz met de nodige zelfvertrouwen richting Bunschoten-Spakenburg. Aan de blauwe zijde van sportpark De Westmaat was Quick Boys in grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar de bezoekers moesten lijdzaam toezien hoe Spakenburg een stuk efficiënter met de kansen omsprong.

Ten opzichte van de puntendeling met AFC Amsterdam (1-1) kon de technische staf van de blauw-witten geen beroep doen op de geblesseerde Jeroen Tesselaar. Zijn plaats in het hart van de defensie werd ingenomen door Dennis van der Plas. Ook Mohamad Mahmoed maakte zijn opwachting in de basisopstelling, ten koste van Ricardo Kuyvenhoven.

Gesteund door een wederom groot aantal meegereisde fans schoot Quick Boys uit de startblokken. In de eerste minuut werd Tommy Bekooij meteen gevaarlijk voor het doel van Leon ter Wielen. Ook pogingen van Kevin Gomez-Nieto en Dennis Kaars leverden niet het gewenste resultaat op. Achterin moesten de bezoekers beducht zijn voor de snelle tegenstoot van de ploeg van nieuwbakken trainer Eric Meijers die enkele weken geleden werd overgenomen van VVSB.

De grootste kans van het eerste bedrijf was voor Dennis Kaars. De spits leek te kunnen profiteren van een te korte terugspeelbal op doelman Ter Wielen, maar in een 1-tegen-1-duel wist de Spakenburgse doelman de inzet van de Amsterdammer in Katwijkse dienst onschadelijk te maken.

Vervolgens sloeg de thuisploeg wél toe. Een indraaiende vrije trap van Vince Gino Dekker belandde uiteindelijk ongelukkig op het hoofd van Dennis van der Plas die zijn eigen doelman passeerde: 1-0. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Opnieuw was Dekker de aangever en ditmaal verdubbelde Kevin Sterling met het hoofd de voorsprong van zijn ploeg: 2-0.

In de rust kreeg coach Edwin Grünholz de gelegenheid om het strijdplan voor de tweede helft te smeden. Al vroeg in de tweede helft wisselde de Haagse oefenmeester driemaal: Kuyvenhoven verving Gomez-Nieto, Jesper de Vré kwam in het veld voor Jan-Willem Kamp en Bert Steltenpool loste Dennis van der Plas af. Het systeem werd omgegooid en Quick Boys nam alle risico's om de aansluitingstreffer te forceren.

Door het aanvallende concept kreeg de thuisploeg vanzelfsprekend meer ruimte in de tegenstoot. Enkele keren moest Van der Helm handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen. Aan de overkant probeerden De Vré en Kuyvenhoven het vijandelijk doel onder vuur te nemen. Over het algemeen was het veldspel van de bezoekers prima in orde, maar kon men het eindstation niet bereiken zodat de nederlaag niet meer af te wenden was.

Zaterdag speelt Quick Boys in eigen huis tegen Excelsior Maassluis. De Tricolores gingen vandaag met ruime cijfers onderuit bij HHC Hardenberg (5-0). De aftrap op sportpark Nieuw Zuid is om 15.00 uur.