Bomenasiel in Duinvallei stap dichterbij | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Bomenasiel in Duinvallei stap dichterbij

De plannen voor een Bomenasiel in de Duinvallei nemen steeds serieuzere vormen aan. Zaterdagmiddag hebben initiatiefnemers Wout Janssens, André van den Bos en Mike Zuijderduijn handtekeningen ingezameld om 'draagvlak' te bewijzen aan de gemeente.

In het toekomstige Bomenasiel moet iedereen bomen kunnen afleveren om om tweede leven te geven. Perfecte locatie volgens de initiatiefnemers in de Duinvallei. Daar zijn immers als diverse soortgelijke initiatieven.

Om gemor van de buurt te voorkomen moeten initiatiefnemers draagvlak bewijzen. Daarom stonden de initiatiefnemers zaterdagmiddag in de wind met twee tafeltjes, koffie, wat te eten en informatieblaadjes om voorbijgangers over de plannen te informeren.

Het bomenasiel moet een plek zijn waar bomen, die om wat voor reden dan ook geruimd moeten worden, een nieuwe (tijdelijke) vruchtbare verblijfplaats kunnen krijgen. Particulieren, bedrijven en de gemeente kunnen bomen aanbieden voor plaatsing, maar ook weer bomen ophalen om elders aan te planten.

De initiatiefnemers hopen op korte termijn aan de slag te kunnen. Het is overigens niet de bedoeling dat er alleen maar kerstbomen komen te staan in januari.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>