Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: PR

Gezellige lichtjesoptocht zorgt voor veel gezelligheid

Inmiddels voor de negende maal werd zaterdag 23 november de jaarlijkse lichtjesoptocht georganiseerd door Stichting Sint en Pietenactie. Aan het eind van de ochtend was het al een komen en gaan van vrijwilligers in de Zwaaikom om het evenemententerrein klaar te maken voor het feest.

Vanaf 16.00 uur was het publiek welkom en werd iedereen vermaakt met een boel vrolijke pieten, een pietenDJ, er was een springkussen en je kon je laten schminken. Vanaf dat moment kon men ook alvast een lichtje kopen á 4 of 5 euro. Voor de inwendige mens was er iets warms geregeld. Er zijn bijna 400 lichtjes verkocht en alle opbrengsten zijn voor het goede doel bestemd.

Om 17.00 uur werd het al lekker donker en gingen de lichtjes aan. Vanuit de haven kwam de boot met de goedheiligman in de verte al aangevaren. Honderden mensen zagen hoe Sinterklaas aan wal kwam en natuurlijk werd hij warm onthaald door iedereen. Voorop gegaan door Twirlgroep Desiree en Jong DVS ging de Sint op een mooi versierde legerjeep. Daarna volgde ruim 50 vrolijke pieten, twee gezellige pietenbands, een oude brandweerauto, een versierde jeep, een muziekauto en alle ouders en kinderen.

De route van ongeveer 45 minuten door het centrum van Katwijk trok veel bezoekers langs de kant. De stoet van lichtjes keerde terug in de Zwaaikom, waar de kinderen nog op de foto konden met Sinterklaas en een cadeautje kregen. Deze optocht is mede mogelijk gemaakt door de vele sponsors die de stichting al jaren steunen. Hun dank gaat uit naar deze bedrijven!

De Lichtjesoptocht wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Sint en Pietenactie, een stichting die zich met zo'n 130 vrijwilligers inzet om geld op te halen voor goede doelen. Meer informatie over deze stichting of een bezoek van Sint en Piet boeken voor bij u thuis, vereniging of bedrijf? Kijk dan op www.sintenpietenactie.nl of volg hen op Facebook of Instagram.