Maatschappelijke diensttijd jongeren | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: https://pixnio.com

Maatschappelijke diensttijd jongeren

Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week donderdag bij de Algemene Beschouwingen huiswerk gekregen van de gemeenteraad. Er werden elf moties (verzoeken) aangenomen. Een van die aangenomen moties is het verzoek van het CDA aan het college om met een voorstel te komen hoe de maatschappelijke diensttijd voor jongeren in Katwijk ingezet kan worden.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

Het CDA verwijst in de motie naar het kabinet dat de maatschappelijke diensttijd invoert 'waarmee jongeren op vrijwillige basis een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving'.

'Een maatschappelijke diensttijd kan uitkomst bieden voor jongeren met een arbeidsbeperking, jongeren in armoede, vroegtijdige schoolverlaters, statushouders en jongeren zonder vaste woon- of verblijfplaats, maar ook werkende jongeren of jongeren in een tussenjaar', verwacht CDA-fractievoorzitter Barend Tensen.

Daarnaast kan 'maatschappelijke diensttijd bijdragen aan sociale acceptatie en eenzaamheid onder jongeren tegen gaan'. De motie is mede ondertekend door ChristenUnie (CU), DURF en Fractie Smits. 'Diverse gemeenten experimenteren hiermee. Is dit alleen in voorbereiding bij het Welzijnskwartier of gaan we als gemeente aan de slag met bewustwording voor maatschappelijke inzet van jongs af aan?', wil Ton de Vries (CU) weten.

DURF ziet in een maatschappelijke diensttijd een goed instrument om jongeren meer kennis te laten maken met de lokale politiek.

'We komen erop terug'
Wethouder Adger van Helden ziet wel iets in de motie. 'Tot op dit moment hebben we de maatschappelijke stage, maar we zijn bereid om in het licht van de Maatschappelijke Agenda te gaan kijken naar de maatschappelijke diensttijd. We komen er bij u op terug en zullen dan beslissen of het wel of niet een goed instrument is.'

Lees meer in De Katwijksche Post van donderdag.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>