Logo allesoverkatwijk.nl
Het Jubileumcomité is druk bezig met het organiseren van een groot dorpsfeest. | Foto: Piet van Kampen.
Het Jubileumcomité is druk bezig met het organiseren van een groot dorpsfeest. | Foto: Piet van Kampen. (Foto: Piet van Kampen)

Oranje Vereniging Rijnsburg viert haar 75-jarig bestaan

De Oranjevereniging Rijnsburg maakt zich op voor een bijzonder jubileum. Het is op 30 mei 2020 maar liefst 75 jaar geleden dat deze voor Rijnsburg zo belangrijke vereniging werd opgericht. Een vereniging die jaar in, jaar uit voor anderen festiviteiten organiseert, maar waarvoor het nu eens tijd wordt om zelf in het zonnetje te worden gezet.

Dat doe je natuurlijk niet zelf. Om dit heugelijke feit te vieren en een cadeau te bedenken is er een Jubileumcomité samengesteld. Een cadeau voor de hele bevolking, want dat is wat de Oranje Vereniging graag wil. Een feest voor iedereen in de week van 26 t/m 30 mei 2020.

Festiviteiten
De Oranje Vereniging Rijnsburg werd opgericht direct na 5 mei 1945, met als doel de bevrijding te vieren, de saamhorigheid te herstellen en het Koningshuis te eren. Jaar in, jaar uit organiseert de Oranje Vereniging festiviteiten. Je kan het zo gek niet opnoemen of ze zijn erbij betrokken. Van Koningsdag, de herdenking van 4 mei en bevrijding op 5 mei, de feestweek, Kerst Inn en vele andere activiteiten. De Oranje Vereniging is een stabiele factor binnen Rijnsburg en niet meer weg te denken uit de samenleving.

De Oranje Vereniging Rijnsburg staat voor ons Koningshuis, verbinding en saamhorigheid in een tijd waarin individualisering hoogtij viert en waar het een groot goed is om in vrijheid te mogen herdenken en vieren. De Oranjevereniging is dan ook een stabiele factor binnen Rijnsburg en niet meer weg te denken uit onze samenleving. Een vereniging die in al die 75 jaar is bestuurd door enthousiaste vrijwillige bestuursleden. Altijd met een eigentijds programma en vooral haar sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt.

Om dit jubileum te vieren voor en met de Oranjevereniging is er een prachtig programma samengesteld. Een speciaal programma voor kinderen, senioren, een avond tussen klassiek en pop en een muzikaal feest met zingende prominente Rijnsburgers. En natuurlijk een receptie om bestuursleden van de afgelopen 75 jaar, trouwe sponsoren, onvermoeibare vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten.

Een jubileumcomité is reeds druk bezig om dit jubileum vorm te geven. Hierin hebben zitting: Carolien van Egmond, Carin van der Spijk, Teuntje van Delft, Cees van der Meij, Daan van Delft, Wim Vooijs, Daan de Mooij en William Hogewoning.

Fundraisers
Het Jubileumcomité heeft al hulp gekregen van mensen die de Oranjevereniging een warm hart toedragen. Paul Voshol ontwierp het feestelijke jubileumlogo en oud burgemeester Fedde Jonkman en Krijn van der Spijk gaan als fundraisers op pad om sponsoren te bezoeken die willen meehelpen om van dit feest een geweldig feest te maken voor de hele bevolking. Een feest dat hopelijk nog velen zal heugen. Maar …….dat kost geld!

En daar heeft het comité uw hulp bij nodig. Daarom vragen wij u, die deze vereniging een warm hart toedraagt, een donatie om dit feest mogelijk te maken. U kunt dat doen op: NL32 RABO 0346 2167 29 ten name van het Jubileumcomité Oranjevereniging OV 2020.