Ds. Arenda Haasnoot.
Ds. Arenda Haasnoot. Foto: Leo Roosjen

Boek Ds. Arenda Haasnoot over Rust & Regelmaat bij God

Algemeen

Het wordt voor de Rijnsburgse wijkpredikant Arenda Haasnoot best een spannende dag op woensdag 9 oktober in de evangelische boekhandel 'Het Baken' in Katwijk.

Zij presenteert dan haar boek 'Rust & Regelmaat bij God'. Een bijzonder boek met een gouden randje.

Het is een makkelijk leesbaar boek, waarin Arenda aanhaalt hoe zij vroeger haar eerst gekregen Bijbeltje bekladde en met haar geloof omging. Ze maakt er geen geheim van dat ze eens zeker geen model christen was. Zij beschrijft hoe dat veranderde door het voorbeeld van haar grootvader. Dat oude, bekraste Bijbeltje heeft ze overigens nog steeds.

'En nu schrijf ik een boek over het centraal zetten van de Bijbel in je leven. De Bijbel weer te gaan lezen en te herlezen en daarmee rust te vinden in deze hectische tijd. Ik motiveer in mijn boek mensen om de Bijbel te lezen. Daarmee creëer je rustmomenten in je leven. Vind je mogelijkheden om je af te zonderen in onze 24/7 -maatschappij. Zelf bouw ik dagelijks momenten in om met God te zijn. Rust in te bouwen met en bij God. Het geeft momenten van bezinning. Het geeft me 'Rust' en 'Regelmaat' in mijn leven. Rust en regelmaat, twee van de drie 'R's. De derde 'R' mist in de titel. Het is de 'R' van 'Reinheid'.'

'Deze reinheid staat niet op de titelpagina maar binnenin het boek beschreven. Veel mensen missen rust en regelmaat in hun leven. In mijn boek beschrijf ik een manier om deze in te passen in je leven. Naast de rust en regelmaat in je leven moet de reinheid in je innerlijk komen. Een relatie opbouwen met God. Beseffen, dat je zondig bent, maar dat om die zondigheid te verzoenen Jezus gezonden is. Om dat te ontdekken geef ik manieren om de Bijbel te lezen.'

Doe-boek

Het boek geeft een tiental 'krachtige manieren' om de Bijbel te lezen. Het is een doe-boek met tips om daar makkelijker toe te komen.

Verder staan er verdiepingsvragen in, die je kunt gebruiken om tot meer diepgang van je Bijbellezen te komen. Bij het in een keer uitlezen van haar boek ben je geneigd om deze tien krachtige manieren en verdiepingsvragen maar gemakshalve links te laten liggen en niet tot je door te laten dringen. Natuurlijk kun je het boek alleen lezen. Het is echter ook heel geschikt om dit met een groepje te doen en de verschillende onderwerpen met elkaar te bespreken. Elkaar versterken om het Bijbellezen een plek te geven en vol te houden.

Op woensdag 9 oktober, om 19.30 uur, geeft Arenda in boekhandel 'Het Baken' in Katwijk aan Zee een intro op haar boek en gaat dieper in op de drie 'R's': Rust, Regelmaat en Reinheid vanuit een Bijbels perspectief. Zo keert zij even terug naar haar roots, waar zij ooit haar Bijbeltje bekladde en via haar grootvader het geloof hervond.

In verband met de beperkte ruimte is het fijn om aan Het Baken (0714 013 001) te laten weten, dat u komt.

Door Leo Roosjen

Uit de krant