Geen geld voor Dierenambulance | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Nog even en ook dit wilde dier loopt weer over straat. Maar nu zit de meeuw nog redelijk veilig. | Foto: SKvD
Nog even en ook dit wilde dier loopt weer over straat. Maar nu zit de meeuw nog redelijk veilig. | Foto: SKvD (Foto: SKvD)

Geen geld voor Dierenambulance

Koetjes en kalfjes, en beren op de weg. Die uitdrukkingen kwamen voorbij in de motie van DURF vorige week donderdag over een financiële bijdrage aan de Dierenambulance. Maar helaas voor DURF zag een meerderheid van de raad toch te veel beren op de weg en werd de motie verworpen.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

Dierenambulance-Vogelasiel Leiden heeft al meerdere malen de gemeente Katwijk om een financiële bijdrage verzocht voor de opvang van wilde dieren. De Dierenambulance is een 24-uurs ambulancedienst voor huisdieren en wilde dieren. De financiering is afhankelijk van donateursbijdragen, legaten en erfenissen. Dat is niet meer voldoende, waardoor de Dierenambulance kampt met tekorten. Aan tien gemeenten in de regio is daarom verzocht financieel bij te dragen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft dat verzoek afgewezen. Volgens het college wordt voldaan aan de wettelijke plicht voor de opvang van zwerf(huis)dieren. Daarvoor heeft de gemeente een overeenkomst met Dierentehuis Stevenshage, die geen ambulance heeft. Daarnaast is er geen dekking voor de bijdrage van 12.500 euro die de Dierenambulance vraagt.


Lees meer in De Katwijksche Post van deze week.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>