Logo allesoverkatwijk.nl
Piet Rovers in zijn Katwijkse voortuin met zijn verhalenbundel ‘Gekkengetal’. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
Piet Rovers in zijn Katwijkse voortuin met zijn verhalenbundel ‘Gekkengetal’. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Piet Rovers debuteert met verhalenbundel 'Gekkengetal'

Katwijker Piet Rovers debuteert met de verhalenbundel 'Gekkengetal' die op 7 oktober gepresenteerd wordt in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Daarin laat hij zijn fantasie los op historische gebeurtenissen in Katwijk. 


 

Piet geeft geschiedenisles op het Vakcollege Rijnmond. 'Dat is het mooiste vak van de wereld. Ik heb van mijn hobby mijn beroep weten te maken.' Die hobby heeft hij nu ook verwerkt in zijn verhalenbundel. 

Een van die verhalen gaat over zijn achternaam: Rovers. 'De opa van mijn opa is een tijd brugwachter geweest op de brug die nu Roversbrug wordt genoemd. Die brug had vroeger gewoon een nummer. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog hebben Duitsers die brug opgeblazen. Ik heb nog gesproken met de kleinzoon van de laatste brugwachter en zijn informatie heb ik in het verhaal verwerkt.' De titel van dat verhaal luidt: 'Schot op de Roversbrug'.
 

Andere verhalen gaan over Willibrordus, de Brittenburg, de diefstal van een Dakota, de Vuurtoren, de Engelandvaarders en drugssmokkel.
 

Een uitgebreid interview met Piet Rovers is te lezen in De Katwijksche Post van donderdag 26 september.
 

LUISTER n via Soundcloud Katwijksche PostCast of allesoverkatwijk.nl