Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Politie

Zwervende man blijft Rijnsburg bezighouden

Een zwervende man heeft de afgelopen drie dagen voor consternatie gezorgd in Rijnsburg. Bij de politie kwamen meldingen binnen over een mogelijke zwerver die in voortuinen zou lopen. Uit De Bloem, Langevaart en de Sandtlaan kwamen meldingen.

Via social media riep de politie inwoners op om als ze de man te zien de politie te bellen. Maandagmorgen kwam de gouden tip. 'Eén van mijn volgers had de dakloze man zien zitten op het bankje van De Burcht in de Kerkstraat. Direct nam deze meldster contact op met 0900-8844.' Even later troffen twee agenten de man aan. 'Na een goed gesprek is de man bij ons in de auto gestapt. We zijn eerst bij Stichting De Binnenvest in Leiden langsgegaan om navraag te doen naar de mogelijkheden.' Daar kon de man niet geholpen worden.

Bij Vluchtelingenwerk konden ze de man waarschijnlijk wel helpen. 'Met een warme handdruk namen wij daarom afscheid hopend op een goede afloop.' Echter rond 11.30 uur kwam bij de politie het telefoontje binnen dat de man weggelopen was nadat er een intake-gesprek was gevoerd. Of de man nog in Rijnsburg gezien zal worden, is niet bekend.