Martin van Eeuwijk probeert langs Max Veerman van jong FC Volendam te komen. | Foto: Orange Pictures Foto: Wim Wobbes

Driepunter Quick Boys tegen Jong FC Volendam

De eerste winst in de nog jonge competitie is een feit. Na ruim een kwartier spelen kwam Quick Boys via een strafschop op voorsprong. In de loop van de eerste helft probeerde Jong FC Volendam de achterstand weg te werken maar slaagde daar niet in. In de tweede helft wist Quick Boys de voorsprong verder uit te bouwen. Met nog een kwartier te spelen leek Jong FC Volendam de spanning weer terug te brengen. Te laat, de blauwwitten konden voor het eerst dit seizoen drie punten aan hun puntentotaal toevoegen.

In eerste instantie deden beide tegenstanders maar weinig onder voor elkaar, beiden namen alle tijd om elkaar af te tasten. Door vroeg storen van de opbouw van Quick Boys probeerde Jong FC Volendam eventuele aanvallen van Quick Boys te ondermijnen. Na een kansjes over en weer forceerde Quick Boys na tien minuten spelen de eerste doelkans, uit een steekpass van Martin van Eeuwijk kwam Jeffrey Ket oog in oog te staan met de doelman van Jong FC Volendam, de laatste hield zijn doel schoon.

Na ruim een kwartier spelen kwam Quick Boys op voorsprong. Binnen de beruchte lijnen werd Tommy Bekooy naar de grond gewerkt. Bekooy bemoeide zichzelf met de strafschop die hieruit volgde. Vanaf elf meter liet Bekooy de doelman van Jong FC Volendam kansloos.

Eenmaal op achterstand gekomen deed Jong FC Volendam er alles aan om de stand weer tenminste gelijk te trekken. Vanaf de rechterflank leken de Wijdbroeken meerdere malen gevaarlijk te worden maar vonden telkens de prima op dreef zijnde Paul van der Helm op hun weg die ervoor zorgde dat Quick Boys op voorsprong bleef. Roy Tol kreeg meerdere opgelegde kansen zijn team tenminste weer langszij Quick Boys te brengen, die kansen bleken niet besteed aan Tol. Ondanks meerdere opgelegde kansen bleven de Wijdbroeken tegen een achterstand aankijken. Quick Boys stond onder druk maar wist mede door de prima functionerende Paul van der Helm de voorsprong vast te houden.

Beide teams startten de tweede helft in ongewijzigde samenstelling. De eerste kans was voor Jeffrey Ket op aangeven van Martin van Eeuwijk. Ket kwam niet tot scoren. Na bijna een kwartier spelen werd bij Quick Boys de eerste wissel gebracht, Dennis van der Plas ging naar de kant voor Joey Ravensbergen. Juist in deze wedstrijdfase verdubbelde Quick Boys de voorsprong. Een overtreding op Martin van Eeuwijk net buiten het strafschopgebied leidde tot een vrije schop waar Tommy Bekooy zich mee bemoeide. Met een fraaie krul in de uiterste hoek liet Bekooy doelman Bart Lauwers kansloos.

Quick Boys had de smaak te pakken en ging op zoek naar meer. Dennis Kaars leek nog in kansrijke positie te komen de voorsprong verder uit te bouwen, maar plaatste de bal over het doel. Aan de andere kant probeerde Jong FC Volendam nog wat terug te doen, het venijn van de eerste helft ontbrak waardoor men geen kans zag de voorsprong te verkleinen. Weer was het Tommy Bekooy die de schade voor de gasten verder vergrootte. Na een steekpass van Martin van Eeuwijk kwam Bekooy om in oog met doelman Lauwers te staan, de laatste had het nakijken waardoor Quick Boys 3 – 0 op het scorebord kon laten aantekenen.

Quick Boys bleef op zoek naar meer. Jong FC Volendam bleef onder druk maar zag de achterstand niet verder vergroot. Met nog een kwartier spelen wist men uit een strafschop de achterstand zelfs naar 3 – 1 terug te brengen. In de resterende tijd probeerden de Volendammers nog meer uit de wedstrijd te halen maar kwamen net als Quick Boys niet meer tot scoren. Quick Boys realiseerde de eerste winstpartij van het seizoen 2019-2020.