Logo allesoverkatwijk.nl

Voorzitter Quick Boys: 'Combiregeling sloeg in als een bom'

De over twee weken te spelen voetbalderby is nu al spraakmakend. In opdracht van burgemeester Cornelis Visser moeten de supporters van Quick Boys met een zogenaamde combiregeling naar de wedstrijd. De combiregeling houdt in dat de supporters met bussen vanaf sportpark Nieuw Zuid naar het veld van vv Katwijk in Katwijk Noord vervoerd moeten worden, een afstand van vier kilometer. Op deze manier kunnen de supportersstromen volgens de autoriteiten beter uit elkaar gehouden worden. Ook is de aanvangstijd van de wedstrijd vervoegd naar 12:30 uur. In het verleden zijn er meerdere malen ongeregeldheden ontstaan bij onderlinge wedstrijden tussen beide clubs uit de Tweede Divisie.

Quick Boys-voorzitter Bart van Kruistum zegt in een interview met RTV Katwijk-Sport dat de verplichtte combi-regeling bij hen is "ingeslagen is als een bom".

Op woensdagavond is de verkoop van de 1370 beschikbare kaarten voor Quick Boys-leden op sportpark Nieuw Zuid, op donderdagavond kunnen ook niet-leden kaarten kopen.

Bij zowel Quick Boys als bij thuisclub vv Katwijk zijn de supporters niet blij met de verplichte combiregeling. Bij Quick Boys hing zaterdagmiddag een groot spandoek met de tekst: "Met Visser aan het roer, de derby naar zijn mallemoer". Maar ook de aanhang van de vv Katwijk laat zich horen. Op Facebook is een foto te zien van protesterende supporters voor het Katwijkse gemeentehuis. Zij stellen dat "De derby is vermoord door een doodsbange lokale driehoek".

Overigens spelen beide clubs vier dagen later opnieuw tegen elkaar in het kader van de KNVB-Beker. Op dinsdag 24 september is Quick Boys de gastheer voor de Oranjehemden.

Wat vindt u?

Mondkapjes moeten worden verplichtReageren!