Kamp Oekroe weer thuis | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Kamp Oekroe weer thuis

Maandagmorgen 5 augustus gingen 10 deelnemers vanuit Rijnsburg en 4 deelnemers vanuit Rouveen plus 2 extra chauffeurs op weg richting Oekraïne om daar een drietal kampen te beleven.

Op de heenreis waren André en Jacob de extra chauffeurs, zo dat we op elk van de 4 busjes minstens 2 chauffeurs hadden. Op de terugreis waren dat Wilfred en Wim. Super mannen, bedankt! Om de 2 uur werd gestopt. Na een voorspoedige reis kwam men rond 20.00 uur aan in Motel T net in Hongarije. Lekker eten, even chillen en dan naar bed, want zo'n reisdag is best vermoeiend. De volgende morgen op weg naar de grens Hongarije/Oekraïne.

Locaties

Daarna gingen de verschillende kampteams uiteen. Naar Huta (na enig zoeken), naar Lavki (voor het 17e jaar) en naar Klinovets, Bethanië. Op elke kamplocatie, werden de Nederlanders op een bijzondere manier ontvangen. Overigens Lyudmilla en Martin Berkheij, wachtten ons op Lavki op. Woensdag begon voor ons het echte kamp.

De kinderen waren dol enthousiast want de Nederlanders waren er. 's Morgens begon de leiding, Nederlands en Oekraïens, met een korte dagopening en een kop koffie of thee. Daarna werden de kinderen gewekt en ging men ontbijten. Het ontbijt is wel een tikkeltje anders, dan wij in Nederland gewend zijn! Soms was er een soort pap, maar altijd stond er brood op tafel.

Na het ontbijt hadden de kinderen met hun leiding Bijbelstudie en deden de Nederlanders Bijbelstudie met elkaar. Daarna werd er geknutseld dat het een lieve lust was. 's Middags sport en spel (zie foto). 's Avonds werd naar de foto's en filmpjes van de dag gekeken en waren er volop grappige en serieuze sketches.

Ontmoeten

In de weekenden zochten de Nederlanders elkaar op. Op zondag 's morgens naar de kerk en 's middags chillen aan het meer. Zo vloog de tijd voorbij. Maandagmorgen vertrok het gezelschap om 03.00 weer naar Nederland. De grenspassage duurde ruim 5 uur. Helaas begaf een van de auto's het, net in Hongarije. Die kwam zaterdagmiddag 24 augustus pas thuis. De anderen dinsdagavond 20 augustus, na een overnachting in Zuid Duitsland. Met elkaar hebben we 3 prachtige kampen mogen doen waarin het zaad van het Evangelie ruim gestrooid mocht worden. Op naar Kamp Oekraïne 2020.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>