Koningin Julianabrug en Rijnstraat niet gelijktijdig dicht | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
 | Foto: Piet van Kampen
| Foto: Piet van Kampen (Foto: Cor de Mooy)

Koningin Julianabrug en Rijnstraat niet gelijktijdig dicht

De herinrichting van de Rijnstraat en Turfmarkt gaat komend najaar van start. Dat gaat in twee fasen gebeuren, omdat de Rijnstraat niet dicht kan als de Koningin Julianabrug wordt vernieuwd.

De Julianabrug gaat van maart tot en met december 2020 dicht voor groot onderhoud. Dat leidt tot extra verkeer op de omleidingsroutes. Als de afsluiting van de brug en de werkzaamheden aan de Rijnstraat gelijktijdig worden uitgevoerd, dan leidt dat tot overmatige verkeersoverlast op de omleidingswegen. Die wegen kunnen dat omleidingsverkeer niet aan.

Dit betekent dat een deel van de Rijnstraat - naar verwachting Molentuinweg tot en met de Turfmarkt - vóór maart 2020 wordt aangepakt en het andere deel - Turfmarkt tot aan Callaoweg - ná december 2020. De definitieve planning wordt bekend zodra er een aannemer is geselecteerd.

De Julianabrug wordt vernieuwd tussen maart 2020 en december 2020 en is dan afgesloten voor verkeer. De werkzaamheden in de Rijnstraat liggen dan stil en kan dan gewoon door verkeer gebruikt worden.

De Rijnstraat wordt opgeknapt in vervolg op de aanpak van Hoofdstraat en Katwijkerweg. Bewoners hebben intensief meegedacht over de inrichting. De gemeente start in september de aanbesteding, zodat in november een aannemer kan beginnen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>