Afbeelding

Sterkte stijging van inbraken uit bedrijfsbusjes

Algemeen

De politie politie Katwijk berichtte vorige week op social media dat het aantal inbraken uit bedrijfsbusjes toeneemt. Teamchef Peter Koot laat desgevraagd weten dat er in de maand juli sprake is van een sterke stijging en hij vraagt mensen om alert te zijn.

'Deze toename is vooral te zien in Katwijk Noord. De merken van de busjes zijn daarbij divers. Er wordt in veel gevallen gereedschap weggenomen. Uiteraard nemen wij deze informatie mee tijdens onze surveillances, maar houd u ook uw ogen en oren open en belt u met 112 wanneer er sprake is van een verdachte situatie', aldus de politie op Facebook.

Dat leverde direct een reactie op van een getroffene. Zijn bus stond op de Secr. Varkevisserstraat. Gelukkig werd er niets uit de auto gehaald, maar de bestelbus liep wel flinke schade op. Politieteamchef Koot vertelt, dat er vorig jaar 33 inbraken uit bedrijfsbusjes waren. Van januari tot en met juni dit jaar betrof dat 11 maal. Dat zijn er gemiddeld twee per maand. Vorige maand kreeg de politie al 5 meldingen binnen.

Bel 112
Koot roept mensen op om alert te zijn. Vanwege het grote aantal schilder-, aannemer-, en timmerbedrijven in Katwijk, zijn er ook veel bestelbusjes. 'Bel bij verdachte handelingen rondom bestelbusjes altijd 112.'

Uit de krant