Opnieuw corsotribune op de Boulevard | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: PR.
Foto: PR.

Opnieuw corsotribune op de Boulevard

Op de boulevard is dit jaar tijdens het bloemencorso opnieuw een tribune te vinden. Door de tribune krijgt het centrale presentatiepunt op de Boulevard meer allure. 'Iedereen zag het als een zeer welkome aanvulling voor de uitstraling van Katwijk en de Flower Parade', aldus Hans Oudwater namens het bestuur van de Flower Parade.

De Oranjevereniging Katwijk aan Zee, die traditioneel de presentatie van het corso op de Boulevard verzorgd, had bij monde van voorzitter Harry Minnee, al eerder aangegeven, dat de tribune een mooie manier was om nog meer mensen bij het centrale presentatiepunt van het corso op de Boulevard te betrekken.

Mooie samenwerking
Vorig jaar werd de tribune volledig betaald door het Noordzee Zomerfestival. Voor dit jaar hebben het Noordzee Zomerfestival, de Oranjevereniging Katwijk aan Zee en de Flower Parade de samenwerking opgezocht en de financiering, deels met sponsoring door UNIFA, rond kunnen krijgen. Wethouder Jacco Knape waardeert het initiatief van de drie partijen: 'Een hele mooie vorm van samenwerking, die ervoor zorgt dat 1.000 mensen het corso vanaf de tribune kunnen bekijken. Hopelijk kunnen wij dit concept in de komende jaren nog verder uitbreiden.' Zitplaatsen zijn gratis beschikbaar voor degenen die op tijd zijn. Een deel van de tribune is bestemd voor sponsoren en genodigden.

Flower Parade
De Flower Parade rijdt elk jaar op de 2e zaterdag in augustus en is samengesteld uit 12 praalwagens, muziekwagens, met bloemen versierde personenauto´s en muziekkorpsen. Daarnaast worden de thema´s op de praalwagens ondersteund en uitgebeeld door meer dan 100 figuranten. Dit jaar is de Flower Parade op zaterdag 10 augustus met het thema 'Beroepen'. 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>