Na aankoop liet de gemeente voormalig hotel Riche meteen slopen. Eerst gingen de 'asbestmannetjes' er ana de slag. | Foto: archief / RD
Na aankoop liet de gemeente voormalig hotel Riche meteen slopen. Eerst gingen de 'asbestmannetjes' er ana de slag. | Foto: archief / RD Foto: RD

'Gat aan Boulevard' komt te koop

Algemeen

Gemeente Katwijk moet bezuinigen. Dat is nodig, omdat vooral de kosten van de jeugdzorg flink oplopen en de rijksvergoeding daarvoor niet toereikend is. Aan de andere kant geeft de gemeente bakken met geld uit aan bijvoorbeeld het inhuren van deskundigen en laat het daarentegen ook bakken met geld liggen door gemeentelijke gebouwen, die niet meer nodig zijn, of bouwgrond niet te verkopen.

Zo'n locatie is de hoek Boulevard-Voorstraat. Een vijfsterrenlocatie met, na de kustversterking nog één van de weinige plekken, al vanaf de eerste verdieping over het evenemententerrein heen uitzicht op zee. Een plek waar een projectontwikkelaar in deze tijd, dat de huizenprijzen weer door het plafond heen schieten, maar wat graag iets zou willen bouwen.

De aantrekkelijke woonlocatie komt later dit jaar te koop, meldt de gemeente. 'Er wordt gewerkt aan een stedenbouwkundige visie op deze locatie en omgeving. Pas nadat deze is vastgesteld, zijn de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor de locatie Riche bekend. Deze zijn noodzakelijk om te weten wat op de locatie kan worden gerealiseerd', aldus wethouder Adger van Helden.

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week.

Uit de krant