Muziek en cultuur tijdens Vijfde editie 'Moods in the Woods' | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Gewoon even meekijken over de schouder van de schilder. | Foto: Piet van Kampen
Gewoon even meekijken over de schouder van de schilder. | Foto: Piet van Kampen (Foto: )

Muziek en cultuur tijdens Vijfde editie 'Moods in the Woods'

Ter afsluiting van de Week van de Amateurkunst vond afgelopen zaterdag voor de vijfde keer 'Moods in the Woods' plaats. In het anders zo rustige De Ridderbos was het een levendige bedoening. Muziek en cultuur, daar draaide het om en het was vooral een uitje voor het hele gezin.

Door Piet van Kampen

Het kunstenaarscollectief KuCo was ambassadeur van de 'Week van de Amateurkunst' en was met een aantal leden voor het eerst op het festival vertegenwoordigd. Het trok de aandacht. De Leidse amateurschilder Jacques van Kampen had een aantal van zijn creaties uitgestald en Herman van Veen, Herman Brood en Mick Jagger keken vanaf het doek met een levensechte blik de belangstellenden in de ogen terwijl de schilder achter zijn ezel een deel van het bos aan het creëren was. Van een heel ander genre waren de spontane 'kleurkliedertjes' die vele kinderen onder begeleiding van Marleen Dijkdrenth op het papier aanbrachten, Onze bekende Katwijkse muurschilderingen-topper had het maar druk met de 'Creakids' maar genoot ervan. Zo zat Sofia (7) haar uiterste best te doen en vond het leuk. 'Ik weet nog niet wat het wordt' en ging enthousiast verder.

Muzikale mix
Struinend door het bos waren er vanuit verschillende hoeken muzikale bijdragen te beluisteren. Van de band Fleur & Friends, soft disco tot aan classics van de Muziekschool aan toe. Zij zijn dus (gelukkig) nog niet uitgeblazen.
Het gezin Rikkelman uit Amsterdam lag ontspannen in de schaduw op de grond te luisteren naar het optreden van hun dochter Fleur in de band. 'Zij heeft vroeger hier op de Muziekschool gezeten' vertelde pa. Het is leuk vertoeven hier.

Tussen de – ondanks de hitte – vele bezoekers bevond zich ook een zeemeermin. Voor de tweede keer deze week was zij op het droge gekropen. Eerst om vorige week dinsdag samen met wethouder Jacco Knape de Toeristenmarkt te openen en nu was zij hier weer. 'Jij ook hier? Leuk. Wat is de reden?'. 'Ik ben hier samen met collega's van KuCo'. Zo ontdekte de reporter dat de zeemeermin Alida van Leeuwen, de oprichter van KuCo zich in een andere gedaante had gemanifesteerd.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>