Logo allesoverkatwijk.nl
Foto van Dijk

Opnieuw meer deelnemers tijdens SAR Katwijk 2019

Dit jaar doen weer meer deelnemers mee met SAR Katwijk. Het Internationale Search And Rescue Event (SAR) is dit jaar op 6 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur over de hele Boulevard, op het strand en op zee. Onder andere KNRM, politie, brandweer, ambulancedienst en de Kustwacht zijn aanwezig.

SAR Katwijk is initiatief van de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB). Een keer per jaar nodigt de KRB tijdens SAR Katwijk collega-hulpverleners en inwoners uit om te laten zien wat zij doen om een strandbezoek leuk en veilig te laten zijn. Dit jaar is het deelnemersveld weer groter dan voorgaande jaren. Gedurende de dag zullen de deelnemers de onderlinge samenwerking ter land, ter zee en in de lucht demonstreren.

Waterscooters en robots
Tijdens SAR Katwijk wordt ook teruggegrepen naar de historie van het reddingswerk met onder andere enkele historische voertuigen. Ook wordt een blik op de toekomst gegeven en kunnen bezoekers enkele innovatieve uitvindingen bekijken, zoals reddingen met waterscooters en reddingsrobot Emily.

Static show
Op de Boulevard zal een uitgebreide static show opgesteld staan, waar allerlei materiaal uitgestald staat om bezichtigd te worden. Vorig jaar pakte de politie groots uit op de static show. Tijdens deze editie zal dit gedaan worden door de ambulancedienst met materieel afkomstig uit heel Nederland. Het einde van de zuid-Boulevard zal veranderen in een helikopterplatform waar gedurende de dag diverse vliegbewegingen zullen plaatsvinden. Vanwege de demonstraties zal de zuid-Boulevard grotendeels afgesloten zijn en zal het verkeer omgeleid worden.