Inwoners zetten Nationale Gesprek voort | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Gemeente Katwijk

Inwoners zetten Nationale Gesprek voort

In dorpshuis De Burgt in Rijnsburg is morgenavond (dinsdag 28 mei) de tweede editie van Het Nationale Gesprek. Het Nationale Gesprek is een landelijk initiatief om mensen meer met elkaar in contact te brengen.
 

Het is een ontmoeting tussen mensen die elkaar anders misschien nooit zouden tegenkomen. In besloten kring, onder leiding van een professionele gespreksleider, ontstaan gesprekken. Dit kunnen serieuze gesprekken zijn over diepzinnige onderwerpen, maar ook gesprekken over koetjes en kalfjes.

Niets moet, alles mag. Op deze manier ontdekken mensen met wie ze samen in een buurt, wijk, dorp of gemeente wonen. Want achter elk onbekend gezicht met ander taalgebruik of andere cultuur schuilt een mens met een verhaal.


Vorig jaar november was de eerste Katwijkse editie van Het Nationale Gesprek. Toen werden 1.000 willekeurige mensen uit de gemeente door de burgemeester uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan. Dit keer komt het idee van een tweede Nationale Gesprek vanuit twee deelnemers van vorig gesprek, Emmie Martin en Guus van der Klaauw. 'Mijn deelname aan Het Nationale Gesprek is voor mij heel bijzonder en waardevol geweest. Ik had toen nooit verwacht dat er zulke innemende gesprekken zouden ontstaan en pakkende verhalen verteld zouden worden', vertelt Van der Klaauw.


De deelnemers van toen besloten dat het gesprek een vervolg moest krijgen en dat zo meer mensen kunnen ervaren hoe mooi het is om met mensen die je niet kent in gesprek te gaan. Daarom is er dinsdagavond 28 mei in De Burgt weer een mogelijkheid om in gesprek te gaan met een onbekende.


Wil jij meepraten tijdens Het Nationale Gesprek? Aanmelden kan via deze link

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>