Ruim 900 reacties over verkeersveiligheid | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Een van de verkeersknelpunten is de veiligheid van fietsers. | Foto: KP archief
Een van de verkeersknelpunten is de veiligheid van fietsers. | Foto: KP archief

Ruim 900 reacties over verkeersveiligheid

De gemeente heeft in april inwoners en betrokken organisaties opgeroepen om samen de stand op te maken van de huidige verkeersveiligheid in Katwijk. Veel inwoners hebben hun weg gevonden naar: www.verkeersveiligkatwijk.nl. Dat laat de gemeente weten in een persbericht.
 

Er zijn tijdens de online peiling ruim 900 reacties op de interactieve kaart achtergelaten. En 50 deelnemers van betrokken organisaties zoals de politie, scholen, fietsersbond, wijkraden en Veilig Verkeer Nederland hebben in bijeenkomsten meegedacht over maatregelen voor een verkeersveiliger Katwijk.

Dat leverde een lijstje met verkeersveiligheidsknelpunten op. Bijvoorbeeld over de positie van fietsers op rotondes: wel of geen voorrang, de onoverzichtelijkheid door obstakels en chaos door parkeren en de veiligheid kinderen in de schoolomgeving.
 

De eerste voorlopige uitkomsten worden dinsdag 14 mei gepresenteerd op een mini-symposium. Doel van het symposium is te komen tot een actieplan verkeersveiligheid dat de verkeersveiligheid moet verbeteren.

 

Wat vindt u?

De gemeente wil dat we meer bewegen; het schoolzwemmen moet weer worden ingevoerd.Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>