Een nieuwe ziel voor Overduin | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Gert Binnendijk en Astrid Buskermolen bij de thermometer, waarop de stand wordt bijgehouden. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
Gert Binnendijk en Astrid Buskermolen bij de thermometer, waarop de stand wordt bijgehouden. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Een nieuwe ziel voor Overduin

Verpleeghuis Topaz Overduin aan de Nachtegaallaan in Katwijk staat begin 2020 een grootscheepse verbouwing te wachten. Aanvankelijk zou de grote kapel daarin niet worden meegenomen, maar nu blijkt de bouwtechnische staat echter dusdanig slecht te zijn, dat de huidige kapel moet verdwijnen. Het goede nieuws is dat er een nieuwe kapel voor terug komt.
 

Helaas wordt de bouw van een nieuwe kapel niet vergoed vanuit het zorgbudget van de overheid en ondanks de grote bijdrage van zorgorganisatie Topaz hebben ze daar nog niet genoeg aan. 'De teller staat inmiddels op 23.000 euro en dat is super. Het is echter bij lange na nog niet genoeg. Er moet totaal zo'n 150.000 euro opgebracht worden door middel van externe bronnen en acties', aldus dominee Gert Binnendijk van Overduin.
 

Het coördineren van de acties doet Gert samen met Astrid Buskermolen, hoofd welzijn op Overduin. Gezamenlijk hebben zij een actieprogramma opgesteld, dat verspreid over 2019 wordt uitgerold. 'De deadline is het einde van het jaar, zodat we in 2020 kunnen beginnen met bouwen,' aldus Buskermolen.


De eerste actie is op dinsdag 28 mei, een concert in de Fonteinkerk in Katwijk. De studenten van het 'Dorth College Choir' uit Ohio (VS) zijn op tournee door Nederland en geven op die dag een concert met een gevarieerd repertoire in de Fonteinkerk aan de Willem de Zwijgerlaan 1A. De aanvang is 20.00 uur, toegang is gratis. Na afloop word er bij de uitgang een collecte gehouden ten behoeve van de nieuwe kapel van Overduin.
 

Meer over Overduin en de acties in De Katwijksche Post van donderdag 9 mei. 

 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>