Kasper Averink is terug na lang blessureleed. | Foto: Wim Kulk
Kasper Averink is terug na lang blessureleed. | Foto: Wim Kulk Foto: Geert Bekker

Winst voor Grasshoppers heren in eerste kruisfinale

Algemeen

Solar-systemen Grasshoppers wist zaterdag de eerste wedstrijd van de Final Four te winnen van Dreamfield Dolphins uit Bemmel. De mannen van coach Jeroen Reitsema zijn in de reguliere competitie van de Promotiedivisie als tweede geëindigd en mochten daarom aantreden tegen de nummer drie van het seizoen. Eerder wist Katwijk al twee keer te winnen van Bemmel.

In een bomvolle sporthal gunde Solar-systemen Grasshoppers zichzelf geen tijd om zich te laten pakken door de zenuwen. De mannen schoten uit de startblokken en na enkele minuten stond er een 2-11 stand op het scorebord. Dreamfield Dolphins, wat een taaie ploeg is kwam iets later op gang en kon zich terug knokken tot 11-13. Daarna was de wedstrijd weer in handen van de Katwijkers. Na tien minuten spelen was het 13-21 in het voordeel van Grasshoppers.

In het tweede kwart werd deze voorsprong verder uitgebouwd. Vooral door het teamspel van Katwijk en het slim lezen van de verdediging kon Katwijk een aantal mooie scores maken. Drie scores op rij van Michel Madanly waren tekenend voor deze periode. Toch kon Katwijk Bemmel nog niet helemaal van zich af slaan. De stand na 20 minuten was 29-37 in het voordeel van Solar-systemen Grasshoppers.

In het derde kwart liep Katwijk uit dankzij vier driepunters op rij van Sjoerd van Vilsteren, Jos van der Laan, Jake Prins en Wouter Breel. Na 30 minuten goed basketbal werd het hierdoor 39-57 in het voordeel van Katwijk.

In het vierde kwart leek het er lang op dat deze voorsprong behouden zou worden en dat de mannen van Solar-systemen Grasshoppers met een riante voorsprong de tweede wedstrijd in zouden gaan. Toch bleek dit niet het geval te zijn. Het leek er een beetje op dat de voorsprong wat gemakzucht in de ploeg had gebracht en door een korte eindsprint van Bemmel konden zij hier in de laatste paar minuten nog vol van profiteren. Uiteindelijk bleef er een voorsprong van acht punten over. Eindstand 59-67.

Toch kunnen de mannen terug kijken op een goede wedstrijd waarin ze over de hele wedstrijd beter waren dan hun tegenstander. Nu rest er nog één ding te doen en dat is het aanstaande zaterdag afmaken in eigen huis.

De wedstrijd van zaterdag begint om 21.00 uur in sporthal Cleijn Duin.