Logo allesoverkatwijk.nl
De dames van Grasshoppers zijn de play-offs goed begonnen.  | Foto: Geert Bekker
De dames van Grasshoppers zijn de play-offs goed begonnen. | Foto: Geert Bekker
Sport

Grasshoppers doet goede zaken in play-offs

Solar-systemen Grasshoppers is de finale van de play-offs tegen Loon Lions  goed begonnen. In een sfeervol Cleijn Duin zag het in groten getale opgekomen publiek de ploeg van Rick Driessen en Frans Mens in de eerste helft een ruime voorsprong nemen die eigenlijk tot aan het eindsignaal geen moment meer in gevaar kwam.

Een prima start van Grasshoppers met onder andere 4 (van de in totaal 14) rake drietjes zorgden voor een 14-5 voorsprong halverwege het eerste kwart. Vervolgens deed Loon Lions daarna nog wel wat terug maar kon niet voorkomen dat deze met een ruime voorsprong voor de thuisploeg eindigde (22-11).
In de tweede periode weet Solar-systemen verder uit te lopen. Na 29-11 komt de Landsmeerse formatie via een 7-0 run iets dichterbij maar Grasshoppers blijft met scherp schieten en kan doorstomen via 38-18 naar een ongekende voorsprong met de rust (52-27).
Ook het derde en vierde kwart is met 14-10  en 16-11 voor Grasshoppers in een onnauwkeurige fase met veel missers aan beide kanten. En als de spanning al lang uit de wedstrijd is klinkt, na een echte teamprestatie, het laatste fluitsignaal bij een stand van 82-48.
Op zaterdag 4 mei staat de tweede finalewedstrijd gepland. Deze is opnieuw in Katwijk en de aanvang van de wedstrijd is 20.45 uur.