Rijnvogels de kansen, Jong FC Den Bosch de punten | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Jaap van Duijn uit zijn vreugde na zijn gelijkmaker. | Foto: PR
Jaap van Duijn uit zijn vreugde na zijn gelijkmaker. | Foto: PR (Foto: )

Rijnvogels de kansen, Jong FC Den Bosch de punten

Om nog mee te blijven doen in de strijd om de derde periodetitel moeten de vogels wel punten blijven verzamelen de komende wedstrijden. Punten die in stadion de Vliert achter bleven. Lang zag het ernaar uit dat het team van trainer Jimmy Simons minimaal een punt zou pakken maar in de 96e minuut velde Dorasho Moreo Klas het vonnis 2-1. Niet geheel terecht maar de cijfers tellen nu eenmaal.

Aan Katwijkse zijde ontbrak de geblesseerde spits Max van Steen. De topscorer had misschien in bepaalde doelrijpe situaties belangrijk kunnen zijn. Desondanks waren er een aantal goede kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten. De youngsters van FC Den Bosch waren effectief en van de drie goede kansen die zij kregen benutten zij er twee met hun sterkste wapen: na een snelle uitval doeltreffend afronden.

Het was zuur voor de bezoekers die de tweede helft domineerden maar na de gelijkmaker van Jaap van Duijn- fraaie vrije trap- ondanks een aantal doelrijpe mogelijkheden er niet in slaagden om Felino Helderton voor de tweede keer te passeren. De eerste 45 minuten waren niet oogstrelend maar de vogels hadden wel grip op het duel.

Een verrassende poging van Jaap van Duijn die Helderton iets te ver voor zijn doel zag staan zeilde net over en een stevige knal van Romano van der Stoep werd knap door de Bossche goalie over de lat getild. Enkele gevaarlijke scrimmages leidden ook niet tot de Katwijkse openingstreffer. Het gevaar van de thuisclub zat in de snelle tegenstoten maar captain Kevin Wijmer en de zijnen hielden de –ditmaal roodzwarte- poort dicht. Tot aan de 39e minuut toen een hoge dieptepass Jairo Schet alleen voor Jeffrey Verkerk bracht en subtiel de wedstrijd openbrak. Het doelpunt kwam min of meer uit de lucht vallen. Een tegenvaller zo vlak voor half-time.

Vooralsnog geen man overboord van het Katwijkse vlaggenschip. Het zette direct na het begin van het tweede bedrijf koers richting de gelijkmaker. Deze had snel kunnen vallen maar de afgemeten voorzet van Dirk Jan van den Oever werd bij de tweede paal door Van Duijn naast gekopt. De mee gereisde Katwijkse supporters die duidelijk aanwezig waren bleven erin geloven. De dominantie van de vogels kreeg allengs meer gestalte maar het bleef oppassen geblazen voor de snelle tegenstoten van de jonge gastheren. In de 70e minuut was daar dan eindelijk de beloning middels de perfecte vrije trap van Van Duijn. De tijd was rijp om erop en er over te gaan. Luuk Slegt had van dichtbij zelf moeten schieten in plaats van af te leggen en Helderton keerde een pegel van de ingevallen Ricardo de Vlugt.

De verdiende winnende treffer bleef uit en viel in de allerlaatste seconde van de blessuretijd nadat Kevin Wijmer deze kort voordien nog wist te voorkomen. De pil was bitter maar zal geslikt moeten worden.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>