Leerlingen De Schakel adopteren monument | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Bij het monument zijn bloemen gelegd.
Bij het monument zijn bloemen gelegd. (Foto: pr)

Leerlingen De Schakel adopteren monument

De leerlingen van groep 8 van De Schakel hebben afgelopen maandag het verzetsmonument geadopteerd aan het burgemeester Koomansplein in Rijnsburg.

Op deze ochtend kwam de wethouder de heer R. Nagtegaal eerst een bezoek brengen aan de klas en heeft met de leerlingen gesproken over de oorlog en het verzet. Daarna gingen de leerlingen met hem naar het monument in Rijnsburg en hebben daar een bloemstuk neergelegd. De Schakel heeft de adoptie overgenomen van de leerlingen van de Kon. Emmaschool. Zij hebben het afgelopen jaar 'zorggedragen' voor dit monument. Dit monument herdenkt de inwoners van Rijnsburg die betrokken waren bij het verzet in de Tweede Wereldoorlog.

Groep 8 volgt het onderwijsproject 'Adopteer een monument' van Comité 4 en 5 mei. Het project geeft de leerlingen meer inzicht in de wezenlijke waarden van het begrip 'vrijheid'. Ook is er aandacht voor historische en actuele ontwikkelingen die een bedreiging vormen voor de fundamentele waarden van onze democratie.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>