Vianen Handelskwekerij honderd jaar in de handel | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Wim Vianen en zoon Klaas Jan bij de fotovitrine.
Wim Vianen en zoon Klaas Jan bij de fotovitrine. (Foto: Piet van Kampen)

Vianen Handelskwekerij honderd jaar in de handel

Nee, het was geen grap. Voor Vianen Handelskwekerij uit Rijnsburg was het maandag 1 april een memorabele dag.

Precies een eeuw geleden richtte Cees Vianen het bedrijf op dat inmiddels door de vierde generatie succesvol wordt gerund. In het bedrijf aan de Hoogeweg in de Kloosterschuur staat een vitrine met daarop de foto's van de oprichter en zijn opvolgers.

Cees begon in hartje Rijnsburg een kwekerij met snijbloemen onder de naam Firma C. Vianen. In 1941 nam de volgende generatie het bedrijf over. Jac. Vianen ging naast het kweken ook de handel in met snijbloemen en de bedrijfsnaam werd veranderd in handelskwekerij C. Vianen. Het stokje werd in 1980 door Wim Vianen overgenomen en in 1989 verhuisde het bedrijf vanaf het dorp naar het tuinbouwgebied Kloosterschuur.

Sinds 1998 is vierde generatie Klaas Jan samen met zijn vader Wim de mede-eigenaar. Het bedrijf kweekt 3 soorten planten, de Fatshedera, de Codiaeum en de Euporbia. Burgemeester Cornelis Visser kwam de honderdjarige feliciteren en nam belangstellend een kijkje in het bedrijf.

Door Piet van Kampen

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>