Familie Klaasse woont en werkt in Colombia.
Familie Klaasse woont en werkt in Colombia. Foto: pr

'Leren van Overzee' centraal tijdens Zendingsdag

Algemeen

Zaterdag 6 april is er weer een Zendingsdag in De Voorhof. 

Het thuisfront comité van de familie Johan en Astrid Klaasse wil er een mooie middag van maken. Wie er aan mee doet kan kiezen voor bepaalde programma onderdelen, maar liever ziet de organisatie elkaar van begin tot eind. Centraal deze dag staat 'Leren van Overzee'.

Er is ook een programma voor de kinderen. Het gaat om iets leren, van overzee, iets samen doen en dat vooral gezellig houden. 

Dominee Albert Meek opent de middag en Dominee Jack Nugter, die jarenlang in Zuid Amerika gewoond en gewerkt heeft, deelt zijn ervaring over hoe je herkenbaar als christen kunt leven in verschillende culturen.

Met de familie Klaasse, nu in Medellin, Colombia, hebben we een gesprek per skype. Ds Gert en Rieneke van de Pol, Malawi, zijn deze middag bij ons en reageren onder andere op vragen.

Bij een feestelijke dag in Rijnsburg past een talentenveiling en een loterij met mooie prijzen zoals een Apple IPad, een diner bon en Fotoshoot. De trekking van de loterij is om 18.00 uur. Wie tijdens de trekking aanwezig is maakt kans op de extra prijs.  

U kunt op de website van de Protestantse Gemeente Rijnsburg uw talent aanbieden en u kunt al een bod doen https://www.protestantsrijnsburg.nl/?p=5395. Op de zendingsdag kan daar overheen geboden worden.

Er staat lekkers klaar, er staan een aantal stands waar mooie dingen te zien, te bespreken of te koop zijn. De opbrengst, ook van loterij en talentenveiling komt via de GZB ten goede aan het werk van Johan en Astrid en van Gert en Rieneke.

Reden genoeg om zaterdag 6 april vrij te houden. Van 14.30 - 18.30 uur bent u welkom in De Voorhof,  Vliet Noordzijde 36 te Rijnsburg.

Uit de krant