Op enkele locaties in Katwijk zijn blindegeleidenlijnen, zoals bij het gemeentehuis. | Foto: SKvD
Op enkele locaties in Katwijk zijn blindegeleidenlijnen, zoals bij het gemeentehuis. | Foto: SKvD Foto: SKvD

Ieder gemeentelijk plan toetsen aan toegankelijkheid

Algemeen

'Wethouder Corine van Starkenburg heeft aangegeven te gaan liggen voor ieder plan dat niet getoetst is aan toegankelijkheid.' Dat zei ambtenaar Kip vorige week donderdag tijdens een raadsbijeenkomst over toegankelijkheid. 'Maar dat wil niet zeggen, dat ieder plan 100 procent toegankelijk zal worden', voegde zij daaraan toe. Dat blijkt uit een 'complex probleem' rond het invalidentoilet in de Boulevardgarage onder de Boulevard.

 

Dat invalidentoilet is op zondag namelijk niet beschikbaar, omdat er op zondag geen beheerder aanwezig is. Vanwege mogelijke overlast door hangjongeren, vandalisme en veiligheid is 'destijds gekozen om die garage alleen toegankelijk te maken voor automobilisten die daar parkeren', legt ambtenaar Kistenmaker uit.

En dat er geen beheerder op zondag aanwezig is, heeft weer te maken met het feit dat er vooralsnog gratis geparkeerd kan worden op zondag, maar dat werd niet hardop gezegd.
 

Mevrouw P.A. Noort van de Participatieraad vindt het 'belachelijk' dat er op zondag nergens in Katwijk een invalidentoilet open is.

Wethouder Rien Nagtegaal spreekt van 'een schrijnende situatie'. 'Als u als raad bijvoorbeeld via een motie vraagt om een proef te doen met zondagopenstelling', geeft hij een voorzet aan. 'Ik kan de garage niet zomaar openzetten. Er zal een soort van toezicht moeten zijn.'

'Dan vraag ik de raad om met zo'n motie te komen', reageert Noort.

Meer hierover is te lezen in De Katwijksche Post van 28 maart. 

 

Uit de krant