Michael Madanly scoorde de gelijkmaker waardoor na de verlenging alsnog de punten meegingen naar Katwijk. | Foto: Geert Bekker Foto: Geert Bekker

Grasshoppers heren winnen thriller

Algemeen

De heren van Solar-systemen Grasshoppers hebben na een spannende wedstrijd tegen Zeemacht de overwinning uit Den Helder meegenomen.

Het eerste kwart was voor de mannen uit Den Helder. Ze kwamen vaak tot makkelijke scores omdat Grasshoppers verdedigend niet bij de les was. De laatste paar minuten gingen de Katwijkers beter verdedigen. Waardoor het eerste kwart alsnog werd afgesloten met een stand van 20-20.

In het tweede kwart werd nog steeds goed verdedigd waardoor dit kwart werd gewonnen door de mannen van Solar-systemen Grasshoppers. Ruststand: 33-36.

Na de pauze werd er weer met een verschil van drie punten gewonnen en zo konden de mannen met 6 punten voorsprong het vierde kwart in gaan: 53-59.

In het vierde kwart kantelde de wedstrijd. Zeemacht kwam vaak op de vrijeworplijn, waardoor ze weer terug in de wedstrijd kwamen. In de laatste paar minuten was het erg spannend. De voorsprong ging over en weer en met nog 4 seconden voor het einde stond Solar-Systemen Grasshoppers 2 punten achter. Grasshoppers mocht na een time-out de bal op de achterlijn innemen. Michel Madanly, die de hele wedstrijd al met scherp schoot, kreeg de bal en na een schijnbeweging en een dribbel wist hij het schot te maken. Op deze manier forceerde hij een overtime: 76-76.

Eigenlijk lieten de mannen van Solar-systemen Grasshoppers pas in de verlening echt zien hoe goed ze kunnen basketballen. In deze vijf minuten wisten de mannen nog eens 16 punten te scoren tegenover 6 van Zeemacht. Zo werd het verschil van 10 punten bereikt en winnen de Katwijkers uiteindelijk met 82-92.