Buurtmoestuintjes bij de Schelp | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Buurtmoestuintjes bij de Schelp

Achter Buurtcentrum de Schelp in de Suurmondstraat in de Hoornes liggen een aantal moestuintjes. Buurtbewoners kunnen daar hun eigen groente en kruiden kweken in vierkante bakken. In de bakken wordt gewerkt met de zogenaamde 'makkelijke moestuinen'.


Een tuintje kan je huren voor 7,50 euro voor een heel jaar. In februari zijn de tuintjes opgeknapt en voorzien van nieuwe bakken en weer klaar voor nieuwe tuinders. Woon je in een flat en heb je altijd al een tuintje willen hebben, dan is dit je kans.

In de Makkelijke Moestuin wordt gebruik gemaakt van een speciale aarde-mix, op deze mix doen de planten het bijna altijd goed. De tuintjes bestaan uit houten bakken van 1,20 x 1,20 meter met daarin deze speciale aarde.

De meeste mensen denken dat je helemaal aan het begin van het jaar moet beginnen. Zo rond februari. Maar met de Makkelijke Moestuin maakt het eigenlijk niet zo veel uit, het fijnste is natuurlijk als het wat zonniger en warmer weer wordt. Maar je kunt eigenlijk het hele jaar door in de moestuin aan de slag. Ook aan het eind van het seizoen kan je nog van alles zaaien om in de winter of het vroege voorjaar te oogsten. Met een makkelijke moestuin kan je jezelf het hele jaar van verse groente n kruiden voorzien, dat is lekker en gezond.

Je kunt de moestuin alleen doen maar ook met de hele familie of met vrienden. Heb je interesse, meld je dan aan bij Margriet Rous: margrietrous@welzijnskwatier.nl of bel naar buurtcentrum de Schelp 071 8894461. Je kunt natuurlijk ook naar de Schelp komen, dan kan je de tuintjes gelijk bekijken.

 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>