Afbeelding

Rijnvogelvrouwen binden ook Klarenbeek aan de zegekar

Algemeen

De vierde overwinning op rij na de winterstop is een feit. Rode lantaarndrager Klarenbeek heeft niet de indruk gekregen dat er wat te halen viel op De Kooltuin. Een wervelende beginfase van de koploper van de hoofdklasse luidde een gemakkelijke middag in voor Rijnvogels. Een klinkende 4-0 overwinning als resultaat. Rijnvogels blijft aan de leiding in de hoofdklasse, met acht punten voorsprong op Barendrecht.

Rijnvogels schoot uit de startblokken. Elke aanval die centrumverdedigers Anouschka Wolvers en Bente Boogaard van achteruit wisten op te zetten leverde gevaar op. Ondanks de hevige wind was het spel in de eerste twintig minuten van de wedstrijd van topklasse niveau. Prachtig combinatiespel tegen het compact en stevig spelende Klarenbeek.

Na goed doorzetten door Jeanny Harders op links wist Wilan Gies Broesterhuizen ijzig kalm te blijven in de drukte van het zestien meter gebied 1-0. Wederom een mooie aanval die Wilan Gies Broesterhuizen alleen voor de doelvrouw zette. Schieten was onmogelijk en dus ging de bal naar Claudia Owel op de zijkant. Uit een lastige hoek wist zij de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien 2-0.

Nadat de stofwolken van de beginfase waren opgetrokken moest Rijnvogels even pas op de plaats maken. Het haalde echt een heel hoog niveau vanaf de start van de wedstrijd en de tegenstander was lam geslagen. Naar mate de eerste helft vorderde werd er weer meer verzorgd de aanval gezocht en kwamen de kansen vanzelf. Zo werd de goal van captain Ramona van der Harst, die na een lichte blessure weer van de partij was, onterecht afgevlagd wegens buitenspel. Ruststand 2-0.

Na de thee kabbelde de wedstrijd wat voort. Klarenbeek werd met de rug tegen de muur gezet en wilde de schade in de tweede helft beperken. Halverwege de tweede helft zette Rijnvogels nog eenmaal aan voor een slotoffensief om de score meer de juiste verhoudingen weer te laten geven. Dat lukte. Claudia Owel kwam vanaf rechts het strafschopgebied binnen en leek te ver naar de achterlijn te dribbelen, maar wist wederom vanuit een lastige hoek een klein gaatje te vinden om de bal tegen het netje te laten ploffen. Drita Celaj zette haar goede wedstrijd luister bij door de 3-0 te scoren. Er zat zelfs nog een vijfde en zesde treffer in voor Rijnvogels, maar die werden niet verzilverd. Een keurige overwinning waarmee de ongeslagen status op De Kooltuin in stand werd gehouden.

Geen kans weggegeven en er weer vier bij gemaakt. Wederom dus een uitstekende prestatie van het vlaggenschip, dat voor de elfde keer dit seizoen de nul hield achterin en door de grens van vijftig doelpunten is gegaan. Op naar de volgende wedstrijd. Volgende week reist de Rijnvogels karavaan richting Friesland voor de lastige uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys.