Pleidooi voor luchtbellenscherm tegen plasticstroom naar zee | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Coast Busters heeft in samenwerking met Rijnland onderzoek gedaan naar plastics die via het gemaal naar zee worden gespuid.
Coast Busters heeft in samenwerking met Rijnland onderzoek gedaan naar plastics die via het gemaal naar zee worden gespuid. (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Pleidooi voor luchtbellenscherm tegen plasticstroom naar zee

'Wij denken dat dit de beste methode is om te voorkomen dat plastic via het gemaal in zee komt.' Die overtuiging heeft de recent opgerichte organisatie Coast Busters van onder andere Rijnsburger Louis van Schie, ook initiatiefnemer van Jutters Katwijk.


Het gaat om een luchtbellenscherm via een slang over de bodem over de hele breedte van het Uitwateringskanaal voor het Katwijkse gemaal, een zogenoemde Bubble Barrier. Daarmee wordt bijna 90 procent van het plastic materiaal afgevangen, blijkt uit onderzoek naar de werking daarvan. Coast Busters vindt dat de beste en milieuvriendelijkste methode, omdat vissen en andere waterdieren er geen tot nauwelijks last van hebben. Die Bubble Barrier is er nu niet, maar zou er wel moeten komen, vindt Coast Busters.


Lees er meer over in De Katwijksche Post van deze week. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>