Handen uit de mouwen tijdens NL Doet | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Corine Hoek coordineert de NL DOET-klussen.
Corine Hoek coordineert de NL DOET-klussen. (Foto: Piet van Kampen)

Handen uit de mouwen tijdens NL Doet

Het zijn vrijdag en zaterdag weer de NL Doet-dagen, waarop velen de handen vrijwillig uit de mouwen steken. In Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg wordt hier elk jaar op ingehaakt door Corine Hoek van Welzijnskwartier samen met Loes Olivier en enkele andere collega's.


Dankzij hun vele huiswerk staan tientallen vrijwilligers op morgen en zaterdag weer in de startblokken. Ook de burgemeester en wethouders laten zich niet onbetuigd en gaan voorop in de strijd. Zij maken zich verdienstelijk in de tuin van Overduin, bereiden de maaltijd in De Brug en verzorgen een verwenmiddag voor ouderen.


Er zijn dit jaar zo'n 25 klussen bij Welzijnskwartier aangemeld, verdeeld over twee dagen. 'Dit jaar heeft de scouting zich wel weer aangemeld voor zowel de locatie aan de Cantineweg als op het buitenterrein bij het kanaal. Nieuwe deelnemer is speeltuin De Valkenburcht in Valkenburg, waar op diverse plaatsen het terrein wordt betegeld, en in Huize Salem is er een verwenmiddag waar scholieren aan mee doen', somt Corine enkele voorbeelden op.


Ontbijt

De klussers beginnen traditiegetrouw met een gezamenlijk ontbijt. Dit jaar in het Vakcollege Rijnmond, ingang Nieuwe Duinweg. De eerste goede daad van burgemeester en wethouders is het bereiden van het ontbijt. Daarna zwermen de klussers uit over de gemeente. Voor Corine en haar medewerkers is de klus van het vele voorbereidende werk dan weer geklaard.


Wilt u weten waar? Kijk dan hieronder op de klussenlijst voor vrijdag en zaterdag. Misschien kunt u daar ook nog een handje helpen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>