Elfstedentocht voor de RIJC jeugd | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Debby Kloos

Elfstedentocht voor de RIJC jeugd

Op de Leidse IJsbaan werd vorige week weer de Elfstedentocht gehouden voor de jongste jeugd van de RIJC en die werd weer onder groot enthousiasme door iedereen voltooid.

Er was met man en macht weer een prachtig parkoers opgebouwd. In het donker werd er begonnen aan de Elfstedentocht. Net echt, want bij de echte tocht wordt dat ook zo gedaan. Het is altijd een mooie traditie, waarmee de RIJC de laatste schaatstraining op het ijs afsloot.
De enthousiaste RIJC- jeugd schaatsten langs obstakels onder bruggen door en er moest natuurlijk ook gekluund worden om aan te komen in de Friese steden. Daar namen de kinderen hun stempel op hun prachtige Elfstedentochtkaart in ontvangst. Hierbij werden ze luid toegejuicht en gestimuleerd door de trainers en familieleden. Na verloop van tijd konden de kinderen na een signaal zich te goed doen bij een 'Koek en zopie tent' aan limonade, fruit, pannenkoeken en limonade. Met dank aan de ouders. Na een uur intensief schaatsen werden alle 11 stempels gehaald en werd de eindstreep in Leeuwarden gehaald. Iedereen kon terugzien op een zeer gelaagde sportactiviteit. Volgend jaar wordt er zeker weer een Elfstedentocht gereden en nu maar hopen dat de echte Elfstedentocht dan ook komt.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>