Sporters stralen tijdens vierde Sportgala [Foto's] | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Alle winnaars en afgevaardigden van de niet aanwezige teams.  | Foto: Piet van Kampen
Alle winnaars en afgevaardigden van de niet aanwezige teams. | Foto: Piet van Kampen (Foto: Piet van Kampen)
Foto's

Sporters stralen tijdens vierde Sportgala

Afgelopen vrijdagavond werd in de sporthal van Het Dorpshuis in Valkenburg het vierde Sportgala gehouden. De presentatie was in de vertrouwde handen van onze plaatselijke sportverslaggever Krijn Schuitemaker die dit keer een perfect een-tweetje met Mark Tuitert opvoerde. Tuitert won in 2010 goud op de 1500 meter tijdens de Olympische Winterspelen in Vancouver en werd in 2002 Europees kampioen all-round schaatsen. Hij bleek ook rap van de tong te zijn.

Door Piet van Kampen

De avond begon met het uitreiken van een cheque van € 3.000,- aan Dirk Kuyt als sportambassadeur voor de gemeente Katwijk en zijn Dirk Kuyt Foundation. Het bedrag werd namens bouwcombinatie Van Zessen Claer, sponsor van het gala door Jan van Duijn aan Dirk Kuyt overhandigd.

Winnaars

Vervolgens werden de winnaars in de diverse categorieën in de spotlights gezet. Bij de beloftes werd BMX-coureur Jarri Roggeveen winnaar. Hij reist vijf keer per week met de trein naar Eindhoven om te trainen en de top te bereiken.

De eer voor sportvrouw van het jaar was weggelegd voor Ingrid van der Plas van Grasshoppers 1. Haar moeder nam de oorkonde en het beeldje in ontvangst omdat de dochter op dat moment een wedstrijd speelde.

Voor de derde keer op rij werd zwemmer Arno Kamminga winnaar bij de mannen. Omdat de topper vanwege training in het buitenland verbleef nam zijn vader de honneurs waar.

Het nieuwste sportinitiatief werd genomen door Grasshoppers vanwege het opleidingsprogramma voor topsporters. Bewegen, goede voeding en discipline om de top te bereiken. Jaap Jonker was er namens de club bijzonder verguld mee.

De Grasshoppers stalen deze avond trouwens toch wel de show. Het succesvolle damesteam werd landskampioen, won ook de beker en de trilogie werd voltooid met het veroveren van de Supercup. Alle goede dingen in drieën heet zoiets. Omdat het team op dat moment een wedstrijd speelde namen manager Area van Wijk en scout Laura van Duijn de trofee in ontvangst. Dat de titel Sportploeg van het jaar naar deze succesvolle basketbalvereniging ging was dan ook niet meer dan logisch al werd voetbalvereniging Katwijk een goede tweede.

Eens te meer bleek dat het barst van het talent in de gemeente. Of zoals Dirk Kuyt zei: 'Je moet er veel voor over hebben om de top te bereiken en als dat niet lukt wees er dan van overtuigd dat je het beste uit jezelf hebt gehaald'.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>