Afbeelding

Plannen voor herinrichting Zeeweg zijn vrijwel rond

Algemeen

Gisteren werden in de Ontmoetingskerk de aangepaste plannen voor de herinrichting Zeeweg-oost en de Koningin Julianalaan gepresenteerd. Aan de hand van beelden werd duidelijk hoe de toekomstige situatie er uit zal gaan zien. Op enkele opmerkingen na vanuit de zaal heerste er een positieve stemming.

Door Piet van Kampen

In vorige sessies hadden omwonenden hun zegje kunnen en enkele wensen kenbaar gemaakt. Deze zijn gedeeltelijk in het voorlopig ontwerp verwerkt. De komst van het R-net heeft veel voeten in de aarde en om niet alles in een keer aan te pakken is het totale project in vier fases opgedeeld. De Zeeweg/Koningin Julianalaan is een deelproject van de totale herinrichting van het gebied dat zich uitstrekt tot aan de rotonde bij De Krom.

Andere fases betreffen het groot onderhoud aan de Koningin Julianabrug, de herinrichting van de Biltlaan en het aanpassen van de overige R-nethaltes. De kosten zijn voor de Provincie maar de gemeente Katwijk heeft de regie over de uitvoering. In goed overleg met Arriva, Veilig Verkeer Nederland, de Fietsenbond, Platform Gehandicaptenbeleid, netbeheerders en de gemeente zullen de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk op elkaar worden afgestemd. Overlast is niet te vermijden maar zal zoveel mogelijk met de omwonenden worden gecommuniceerd.


Fietstunnel

Dat de fietstunnel komt ter hoogte van de huidige overstekplaats bij het Waterloopje stond al vast. Aan de oostzijde zal het fietspad langs de vijver in het Sjaloompark worden doorgetrokken tot tevredenheid van de omwonenden.

De gevaarlijke oversteek bij het Roversbrugpad zal zodanig worden gereconstrueerd dat de Zeeweg oversteken vrijwel onmogelijk wordt. Vraag vanuit de zal of het fietspad van straatverlichting wordt voorzien want dit was nog niet in het plan verwerkt. In de tunnel zelf zal voldoende verlichting aanwezig zijn. Aan de zuidzijde kont het fietspad met een bocht uit in het Waterloopje zodat de fietsers niet met snelheid direct op de Nieuwe Duinweg aan rijden. Veiligheid voor alles.

R-net moet in december 2020 gaan rijden en het werk zal in het vierde kwartaal van dit jaar beginnen.

Uit de krant