Koninklijke Erepenning voor de Flora Band | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Piet van Kampen

Koninklijke Erepenning voor de Flora Band

Tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van de Flora Band, afgelopen zaterdag gehouden in de Kazerne, vereerde burgemeester Cornelis Visser de vereniging met een Koninklijke Erepenning. 

Zo kreeg de receptie van de Flora Band, die in 2018 het 50-jarig bestaan vierde, een bijzonder tintje. 

Op 1 augustus 1968 werd de Flora Band opgericht. Een soort muzikale doorstart in Rijnsburg toen muziekvereniging Wilhelmina ophield te bestaan. Willem van der Gugten was de man die het voortouw nam en de nieuwe muziekvereniging oprichtte. Hij was het die tijdens de Nieuwjaarsreceptie dan ook volkomen terecht tot erevoorzitter werd benoemd bij monde van Raymond Post, de algemene voorzitter van de hele vereniging. Want deze bestaat uit meer dan alleen de oudste tak, de Flora Band, de Show-marching- en concertband. In de loop der jaren kwamen er nieuwe takken bij aan de muzikale boom. In 1977 was dit de Show- en marchingband de Jong Flora Band en in 1989 besloten de niet meer lopende muzikanten Flora Brass op de richten. Van zeer recente datum (2017) is het oprichten van Just4Fun, een veelzijdig feestelijk muziekgezelschap. Hoe breed kan een muziekvereniging zijn? Het kent een ledental van ruim 200 waarvan de Flora Band, de sectie die dus 50 jaar bestaat er 45 telt.

Nadat algemeen voorzitter Raymond Post in zijn toespraak nog eens duidelijk had onderstreept dat 'we het met z'n allen doen' en de saamhorigheid binnen de club groot is, was daar plotseling burgemeester Cornelis Visser. De lovende woorden van de burgervader klonken bij de aanwezigen als muziek in de oren. Er zat geen valse noot tussen. Visser somde diverse hoogtepunten van de Flora Band op met als absolute topper de titel in het onderdeel Mars in 2017 tijdens het WMC in Kerkrade, het internationale muziekconcours. Een halve eeuw Flora Band, goed voor de Koninklijke Erepenning. Sectievoorzitter Wilfried de Mooij en Algemeen voorzitter Raymond Post namen hem trots in ontvangst.

Door Piet van Kampen

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>