Schrijfstalkers van Gemeente Katwijk aan banden | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl

Schrijfstalkers van Gemeente Katwijk aan banden

Er zijn veelplegers, maar ook veelschrijvers. Daarmee worden geen overactieve auteurs of journalisten mee bedoeld, maar mensen die gemeenten of andere overheidsinstellingen lastigvallen met bijvoorbeeld bezwaren, klachten en verzoeken volgens de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Katwijk heeft te maken met zo'n vier van deze 'schrijfstalkers'.

Die stalkers geven niet op en blijven, hoewel zijn of haar klacht of vraag correct is afgehandeld en alle rechtsmiddelen zijn aangewend, 'onevenredig veel corresponderen en bellen met de gemeente over hetzelfde onderwerp'. Volgens het college van burgemeester en wethouders legt beantwoording van die vragen of klachten 'een groot beslag op de ambtelijke organisatie, kost de gemeenschap veel geld en leidt in de regel niet tot oplossingen of nieuwe inzichten'.

Het college wil dat ongewenste gedrag van die paar veelschrijvers aan banden leggen door aan deze personen een 'gedragslijn op te leggen, waarbij op informele berichten niet meer wordt gereageerd'.

Meer in De Katwijksche Post

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>