Geen winterversie van hanging baskets | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Geen winterversie van hanging baskets

In het voorjaar komen ze weer, de hangende bloembakken aan de lantaarnpalen, die langs de doorgaande straten de bezoekers van vooral het toeristische zeedorp een fleurig welkom heten. In het najaar worden die bloembakken weggehaald en blijven de lantaarnpalen leeg. De gemeente heeft geen geld voor een winterversie van de zogenoemde 'hanging baskets'.

Zo'n twee jaar geleden liet toenmalig VVD-fractievoorzitter Nico van Hoogdalem weten Katwijk 'in de winter kaal is'. Hij vroeg of er nagedacht kon worden over een winterversie van de hanging baskets. De VVD'er wilde weten wat de kosten van een wintereditie zou zijn.

Wethouder Jacco Knape schatte de kosten daarvan in op 35.000 euro en deed de toezegging dat uit te laten zoeken.

Kosten

De kosten van een winterse versie van de lantaarnpaalbloembakken bleken mee te vallen: 14.850 euro voor 135 bloembakken, liet de wethouder een maand later in een brief aan de gemeenteraad weten. 'De bakken zijn veel minder uitbundig zichtbaar zijn dan de zomeruitvoering', liet hij aanvullend weten. Maar het plaatsen van dergelijke bakken aan brugleuningen vond hij 'de moeite waard'.

Zover is het niet gekomen, want na zijn brief heeft de raad niet meer gereageerd.

Winterbakken

Geen hanging baskets dus in de winter, maar wel 63 winterbakken op straat en 10 hedera (klimop) zuilen, laat een gemeentewoordvoerder weten.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>