Rijnvogels verslikken zich in Jong FC Den Bosch | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:
Sport

Rijnvogels verslikken zich in Jong FC Den Bosch

Een wedstrijd met twee gezichten. Dit statement kan ook voor de ontmoeting tussen FC Rijnvogels en Jong FC Den Bosch uit de la worden gehaald. Voor de rust een overwegend dominerende thuisclub en een vrijwel onzichtbare tegenstander. In het tweede bedrijf een opvallend beter acterend Jong FC Den Bosch. De 63e minuut was echter een cruciaal moment in het duel. Dirk Jan van den Oever – eindelijk in de basis na een lange blessure - raakte de paal en in plaats van 2-0 werd het na een razendsnelle uitval kreeg 1-1. Effectief dus en hiermee kantelde het duel in het voordeel van de Bosschenaren die nu wel hun klasse toonden.

Trainer Jimmy Simons had voor een opstelling gekozen zonder een echte rechterspits. Aanvankelijk leek dit een juiste tactische zet maar de snelle openingstreffer in de derde minuut werd op links door Jaap van Duijn voorbereid. Zijn lage assist werd niet goed door de defensie verwerkt en Jesse Driebergen schoof beheerst de 1-0 langs doelman Bram Kaarsgaren. De vroege treffer was een opmaat voor de thuisclub om vanaf dat moment de regie over het duel te voeren. De bal werd in hoog tempo rond gespeeld en het resulteerde in een aantal gevaarlijke situaties voor het hok van de Bossche sluitpost maar de tweede treffer om de marge te verruimen bleef echter uit. De gasten stelden hier een aantal lange ballen tegenover die of een makkie voor de vogeldefensie waren of in buitenspel verzandden. De gasteren verzuimden om het goede spel met meer rendement te verzilveren. Ruststand derhalve 1-0.

Na de thee direct een dreigende tegenstander dia via de lat een gelijkmaker teloor zagen gaan. Aan de overzijde was het aluminium hun welgezind toen de inzet van Dirk Jan van den Oever de 2-0 in de weg stond en de daaruit volgende tegenstoot wel een gelijkmaker opleverde. Gezien het spelbeeld op dat moment ook terecht. Even slikken voor de vogels en op weer zoek naar een voorsprong. Deze bleef uit omdat een vrije trap van Jaap van Duijn rakelings over de kruising zeilde. Het werd een duel dat nog alle kanten uit kon maar de jongelingen uit Noord Brabant bleven met hun snelheid en directer spel uitermate gevaarlijk. Dhoraso Moreo Klas profiteerde van zo'n rappe uitval en liet Verkerk kansloos, 1-2. De strijd was nog niet gestreden en een vrije trap van Jaap van Duijn trof wederom net geen doel. Ook een kopbal van Reno van Heiningen na een vrije trap van diezelfde Van Duijn ging rakelings naast. Ted de Man trof de lat. Een alles of niets offensief waarin Arie de Vreugd als stormram naar de frontlinie werd gedirigeerd leverde niets op nadat de bezoekers weer van de ruime hadden geprofiteerd (1-3). De treffer van Omar Boulamhayam gooide het duel in het slot, het aandringen van de vogels ten spijt. De yongsters uit Den Bosch speelden een slimme en effectieve wedstrijd.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>