Flink onderhoud aan Biltlaan en Julianabrug | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Flink onderhoud aan Biltlaan en Julianabrug

Zo'n veertig geïnteresseerden verzamelden zich vorige week woensdag in Tripodia om zich te laten informeren en mee te praten over het geplande onderhoud aan de Biltlaan en de Julianabrug. Om hoogwaardig openbaar vervoer (R-Net) te realiseren is er op diverse plekken in Katwijk flink onderhoud gepland.

Door Mark Ruis

In de plannen, die in 2020 gerealiseerd moeten zijn, is onder andere een goede fietsverbinding voorzien tussen het kruispunt bij het Hoornesplein richting de Estec en zullen er bij het Hoornesplein R-Net haltes verschijnen met betere voorzieningen om je fiets te stallen. De bushalte op de Julianabrug komt te vervallen. Verder komt er stil asfalt en komt er een 'slim kruispunt' om het verkeer beter te reguleren.

Overlast

Het meest ingrijpend is het onderhoud aan de Julianabrug. Het onderhoud aan deze brug uit 1963 wordt meegepakt met de werkzaamheden voor R-Net om de overlast tot een minimum te beperken. Het is de bedoeling dat de brug iets hoger wordt waardoor het niet meer nodig is dat de brug open kan. Dit scheelt aanzienlijk in onderhoudskosten en geluidsoverlast. Op dit moment gaat de brug ongeveer 5 keer per jaar open.

De brug zal ook iets breder worden waardoor er meer ruimte komt voor de weggebruikers. In de huidige situatie is de brug smaller dan het wegdek en voldoet daardoor niet meer aan de huidige normen. De hinder voor de scheepvaart zal beperkt zijn.

Onderhoud

Al met al zal het onderhoud aan de Julianabrug 6 á 7 maanden duren. Voor gedetailleerde informatie over verkeersomleidingen en tijdelijke oplossingen is het nu nog te vroeg, de bijeenkomst was een eerste kennismaking met de plannen. De suggesties en opmerkingen van bewoners gebruikt de gemeente om waar mogelijk de plannen ter verbeteren.

Halverwege 2019 wordt een tweede informatiebijeenkomst georganiseerd.

Via extra.katwijk.nl blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>