Onderzoek naar verbeteringen voor kruispunt Hoorneslaan/N206 | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Het kruispunt Hoornes/N206 blijft volgens velen zeer onoverzichtelijk.
Het kruispunt Hoornes/N206 blijft volgens velen zeer onoverzichtelijk. (Foto: SKvD)

Onderzoek naar verbeteringen voor kruispunt Hoorneslaan/N206

De gemeente gaat op zoek naar verbeteringen voor het kruispunt Hoorneslaan - afrit N206. Wethouder Rien Nagtegaal kreeg die opdracht donderdagavond tijdens de raadsvergadering na een motie van DURF, VVD en ChristenUnie.

Om het kruispunt is veel te doen geweest. Vorig jaar november besteedde SBS6 aandacht aan het kruispunt in het programma 'De gevaarlijkste wegen van Nederland' en onlangs vertelde een leerling van het nabijgelegen Andreas College bij RTL Nieuws over zijn ongeluk. Volgens de partijen wordt het kruispunt als erg onveilig ervaren.

Nagtegaal vindt dat er een verschil zit tussen de feiten en beleving. Tussen 1 september 2017 en 1 september 2018 zijn er drie ongelukken op het kruispunt geregistreerd. Maar 'ieder ongeluk' is er één teveel', concludeert de wethouder.

Onveilige plekken

Het kruispunt was al bij de gemeente in beeld. Volgens de wethouder is er al contact met de Provincie en wordt er nog contact gezocht met het Andreas College. De school maakt zich zorgen om de veiligheid van zijn leerlingen. Daarnaast worden naar aanleiding van het coalitieakkoord alle onveilige plekken in de gemeente in kaart gebracht en geanalyseerd. 

De motie werd door alle partijen gesteund. De gemeenteraad wordt na het onderzoek over de uitkomsten en oplossingsmogelijkheden geïnformeerd.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>