Tim Bloemendaal passeert Mart Willemse van ODIN'59. | Foto: OrangePictures

Quick Boys en Odin'59 delen de punten

Algemeen

Na vier gewonnen wedstrijden in de nog jonge competitie moest Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Odin'59 de punten delen tegen deze tegenstander die in de loop van de eerst helft na meerdere opgelegde kansen op voorsprong kwam en lang uitzicht had op winst. In de extra tijd haalde invaller Jesse van Nieuwkerk een streep door de rekening door de bal alsnog langs doelman Barry van Dijk over de doellijn te werken waardoor de wedstrijd eindigde met een 1-1 eindstand.

Quick Boys drong direct aan maar wist Odin'59 geen moment in de problemen te brengen, meer dan een hoekschop zat er niet in voor de blauwwitten. De eerste doelkans was voor Odin'59 toen Milo Cremers in kansrijke positie kwam maar zijn meerdere in doelman Paul van der Helm moet erkennen. Na bijna een kwartier spelen leek Quick Boys uit een vrije schop van Kay Tejan dicht bij de opening van de score, via een speler van Odin'59 belandde de bal over de achterlijn.

Juist in deze fase van de wedstrijd was Odin'59 dichtbij de opening van de score. Jurjen Dikker bereidde voor, vond Thom de Vries die had moeten scoren maar te zacht inschoot waardoor Paul van der Helm zijn doel schoon kon houden.

Aan de andere kant van het veld trachtte Quick Boys de score te openen. Odin'59 hield veel spelers achter de bal, Quick Boys bleef onmachtig het gat in de verdediging van de Heemskerkers te vinden. Men wist vanaf de flanken spits Steltenpool niet te vinden zodat van die kant gevaar uitbleef.

Met nog een kwartier te spelen liet Odin'59 zich steeds vaker gelden in de buurt van het doel van Quick Boys al bleef dat voorlopig zonder gevolgen. Weer leek Thom de Vries de score voor zijn team te openen, weer bracht Paul van der Helm uitkomst. Quick Boys zou gewaarschuwd moeten zijn maar wist het wedstrijdbeeld niet te kantelen waardoor de blauwwitten onder druk bleven staan.

Een paar minuten later was het raak voor Odin'59. De blauwwitte defensie wist geen raad om te gaan met de druk van de tegenstander. Nu kreeg Ahmed el Mahdi gelegenheid op doel uit te halen, Paul van der Helm kon deze inzet niet keren, Quick Boys keek vanaf dat moment tegen een achterstand. Die achterstand kwam hard aan bij de blauwwitten die aangeslagen leken en niet in staat waren het wedstrijdbeeld te laten kantelen. Vlak voor rust kreeg Odin'59 de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Jeffrey Klijbroek had meer rendement uit de hem geboden doelkans maar moest zijn meerdere erkennen in Paul van der Helm.

Op zoek naar de gelijkmaker werkte Quick Boys hard maar wist weinig kansen af te dwingen. Pas bijna halverwege de tweede helft forceerde Quick Boys de eerste doelkans, doelman Barry van Dijk hield zijn doel schoon. De blauwwitten werkten hard voor tenminste een punt maar bleven onmachtig de solide heemskerkse muur te slechten. Voor de eerste keer dit seizoen verlies dreigde tegen een tegenstander die in het verleden te vaak sportpark Nieuw Zuid met een overwinning had verlaten.

Tijd voor wissels. Net als in voorgaande wedstrijden werden Marc de Kruijs en Bert Steltenpool naar de kant gehaald voor Jesse van Nieuwkerk en Dennis Kaars. Met hen aan boord moest de dreigende nederlaag moeten afgewend. Op zoek naar de gelijkmaker viel Quick Boys massaal aan, maar bleef zich stuklopen op de heemskerse defensie. Verder dan meerdere hoekschoppen kwamen de blauwwitten niet, die vele corners brachten geen resultaat. Met nog vijf minuten te spelen leek Kelvin Maynard nog in kansrijke positie te komen, een overtreding van zijn tegenstander voorkwam erger voor Odin'59. Die overtreding bleef zonder gevolgen, Maynard kreeg zelfs een gele kaart gepresenteerd wegens een schwalbe.

Met het einde van de wedstrijd in zicht kreeg Odin'59 nog meerdere gelegenheden de winst veilig te stellen maar ging te slordig met de kansen om waardoor de marge slechts een doelpunt bleef. In de extra tijd kreeg Odin'59 alsnog een doelpunt te verwerken. Uit de zoveelste hoekschop, weer kort genomen, werd invaller Jesse van Nieuwkerk bereikt die snoeihard uithaalde en doelman Van Dijk de bal uit het net liet vissen. In de nog resterende tijd ging Odin'59 alsnog op zoek naar de winst. Meer doelpunten bleven uit, waardoor de punten tussen de tegenstanders moesten worden gedeeld.

De eerste verliespunten van dit seizoen voor Quick Boys dat na vijf wedstrijden nog steeds de ranglijst aanvoert.