Afbeelding

Gemeente Katwijk extreem traag met beantwoorden e-mail

Algemeen

De gemeente Katwijk behoort tot de traagste gemeenten van Nederland als het gaat om het beantwoorden van e-mails. Dit blijkt uit het onderzoek Bereikbaarheid Gemeenten 2018 van onderzoeksbureau Wij Verdienen Beter.

Aan het begin van de onderzoeksperiode van 4 maanden ontvingen alle gemeenten per e-mail eenzelfde vraag. De 74 gemeenten die na een maand nog niet hadden geantwoord ontvingen dezelfde e-mail nogmaals.

Van de 380 gemeenten in Nederland reageerden 236 binnen twee dagen. De gemeente Katwijk deed hier langer dan twee maanden over. Daarmee behoort het tot de 30 traagste gemeenten van Nederland. In het onderzoek werd van 24 gemeenten in het geheel geen antwoord ontvangen.

Dit is de vierde keer dat het onderzoek Bereikbaarheid Gemeenten werd uitgevoerd. Alle 380 gemeenten kregen per e-mail een eenvoudige vraag voorgelegd. De vraag ging dit jaar over waar de gemeentebegroting is te vinden. Volgens de e-mailgedragslijn voor overheden moet deze vraag binnen twee werkdagen beantwoord worden. 


'Erg vervelend', reageert een woordvoerster van de gemeente Katwijk. 'Dit is zeker niet hoe we het willen en hoe we onze dienstverlening richting inwoners graag zien. Die horen gewoon snel en adequaat antwoord van ons te krijgen. We zoeken uit hoe dit heeft kunnen gebeuren. Juist omdat we doorlopend bezig zijn om de dienstverlening van onze organisatie te verbeteren. Voor ons is dit een belangrijk signaal om hier stevig op in te blijven zetten.'

Uit de krant