Afbeelding
De Windvang. Foto: RD.

Windvang en Krulder vrezen vertraging nieuwbouw

Algemeen

De openbare basisschool De Krulder en De Windvang, school voor speciaal onderwijs, willen liever vandaag dan morgen beginnen met de bouw van een gezamenlijk schoolcomplex. Maar de gemeente wil eerst kijken of de nieuwbouw past binnen haar toekomstvisie voor de wijk Hoornes.

De schoolbesturen zijn bang dat dat leidt tot nog meer oponthoud. 'Ik pleit ervoor om het tempo erin te houden', zei voorzitter Patrick Went van de Stichting Openbaar Basisonderwijs Duin- en Bollenstreek (OBODB) donderdagavond in de raadsvergadering.

De gemeente vraagt zich af of de Brugghenschool en Marnixschool ook bij het nieuwbouwproject kunnen worden betrokken. De schoolbesturen van De Krulder en De Windvang staan daar niet om te juichen. 'Het plan wordt zo wel heel breed', zegt Went.

Volgens bestuursvoorzitter Kelderman van de Aloysius Stichting is er haast geboden bij de nieuwbouw. De Windvang zit in het slechtste schoolgebouw van Katwijk, zegt hij. 'Er wordt les gegeven in omgebouwde werkkasten. Dat is écht niet van deze tijd.' 

Wethouder Jacco Knape is het met de schoolbestuurders eens. 'We hebben geen tijd te verliezen', zegt hij. Volgens hem is het locatieonderzoek 'al bijna klaar'. De eerste visie wordt voor het eind van dit jaar aangeboden aan de gemeenteraad.

Deze week in de Katwijksche Post.

Uit de krant