Medio november kunnen fietsers veilig oversteken | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Piet van Kampen
Valkenburg

Medio november kunnen fietsers veilig oversteken

Na een heel lang voortraject waarin veel geboomd is over de noodzaak van een fietsbrug tussen Valkenburg en Oegstgeest worden de contouren van de nieuwe oeververbinding nu langzamerhand zichtbaar.

Door Piet van Kampen

Als alles vlotjes blijft verlopen kunnen medio november van dit jaar de eerste fietsers en voetgangers de veilige oversteek maken.

Aan de Valkenburgse zijde bij woonwijk 't Duyfrak zijn de vorderingen van de klus goed zichtbaar. In de Oude Rijn zelf zijn de pijlers geplaatst waarop het brugdek en de overspanning komt te rusten. Het wordt een bouwwerk in uiterst moderne stijl en is beweegbaar voor de doorgaande vrachtscheepvaart. Het wordt geen ophaalbrug want het dek van de brug is licht en zou bij veel wind beschadigd kunnen worden. Het wordt een uitgekiende, zogenaamde horizon brede draaiconstructie.

Allemaal mooi en prima maar hoofdzaak is dat het intensieve fietsverkeer- en met name de scholieren- niet meer om hoeven te rijden en op hun route gevaarlijke plaatsen nu niet meer tegenkomen. De scholen aan de Oegstgeestse zijde en verderop in Leiden zijn behalve veiliger ook sneller bereikbaar. Ook voor het fietstoerisme zal de nieuwe oeververbinding een welkome aanwinst zijn.
 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>