Première METIS smaakt naar meer | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Rijnsburg

Première METIS smaakt naar meer

Professionele film met Wilhelminaschool als decor

Vorige week woensdagmiddag- en avond lag de rode loper uit bij Tripodia in Katwijk. Heel veel kinderen van de Wilhelminaschool kwamen, veelal in gala, samen met hun ouders en andere familieleden, hier naar toe om de première van METIS mee te maken.

METIS is het verhaal bedacht door ouders, leerlingen en leerkrachten van de school, waaraan zo'n 300 kleine en grote mensen meewerkten.

Paniek

In de film is er paniek op de Wilhelminaschool. Juist in een toets week wordt de school gehackt en krijgt de school bezoek van de inspectie. Directeur Heus dacht een prijs te winnen om zo de leukste school van Nederland te worden. Maar, dat bleek een slimme truc van een hacker te zijn. De leerlingen kregen elke dag een opdracht van de hacker om zo punten te scoren zodat het probleem kon worden opgelost. Dit alles had wel de nodige impact op de leerkrachten en leerlingen. Zo moesten er, binnen een bepaalde tijd, zoveel mogelijk leerlingen in een tent op het schoolplein. Een andere dag zat elke groep opgesloten in het eigen lokaal. Door het oplossen van een puzzel werd het slot van de deur weer geopend. Natuurlijk liep het uiteindelijk allemaal goed af en bleek de Wilhelminaschool deze 'test' goed te doorstaan en werden zij de leukste school van Nederland. METIS laat zien dat spelenderwijs leren, kinderen en leerkrachten heel inventief maken.

Bij de ingang van de première werd er gecollecteerd voor 'Blind voor 1 dag' en KIKA. Met de verkoop van de entreekaartjes is het prachtige bedrag van € 1.500,- opgehaald.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>