Jubileum Taptoe Flora Band | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: R. Post
Rijnsburg

Jubileum Taptoe Flora Band

De Flora Band bestaat dit jaar 50 jaar, een gouden jubileum. En wie jarig is trakteert.

Daarom organiseerde de Show-, Marching- en Concertband Flora Band een taptoe op het hoofdveld van Rijnsburgse Boys. Naast het eigen optreden van de Flora Band genoot het publiek van optredens van Kunst en Genoegen uit Leiden, Door Vriendschap Sterk en hun junioren uit Katwijk, Adest Musica uit Sassenheim. Natuurlijk ontbrak ook de eigen Jong Flora Band niet.

Nadat de jubilaris zelf de openingsfanfare had gespeeld, was het tijd voor de junioren van de Flora Band. Deze jongens en meisjes toonden hun show 'The next level'. Een show die gaat over gamen, zoals Pokémon. Muzikaal wisselden de games en winnende levels elkaar af. Voor een aantal van deze jonge muzikanten was het de eerste keer dat zij optraden. Met elkaar heeft de jeugd een mooie muzikale show neergezet. Dit gold ook voor Jong DVS, die hun show Teamwork aan het publiek presenteerde. Hierin gaven zij weer dat (top)sport en muziek verbroederd.

Drum en Showband Adest Musica uit Sassenheim bracht met hun show The Composer herkenbare filmmuziek ten gehore, veelal bewerkt door Rogier van Otterloo, voormalig dirigent van het Metropole orkest. Naast de marcherende muzikanten, maakte Adest ook gebruik van een 'klein orkest' langs de kant van het veld met o.a. een drumstel en een aantal pauken. Imposant was de opening waarin de muziek van Soldaat van Oranje werd uitgevoerd.

Topper van de avond was wellicht de band Kunst & Genoegen uit Leiden. Hun show 'Another night of the Opera' liet bekende muziek horen van o.a. de componisten Wagner en Verdi. Naast een strakke uitvoering had de show ook humoristische uitspattingen en lieten de heren weten ook te kunnen zingen.

Dit laatste hadden de Katwijkse muzikanten van DVS ook in hun show 'Into the light' verwerkt. DVS maakte en muzikale reis door het leven, een zoektocht naar licht en geluk. Met o.a. muziek van Prince, Marco Borsato en het mooie nummer 'Love of mij life' van Queen.

De jarige WMC Kampioen bracht als laatste hun show British Best. Voordat de taptoefinale werd gehouden sprak burgemeester Visser zijn trots uit naar de Flora Band. 'Ik heb genoten van al deze schitterende optredens'. Uit handen van voorzitter Wilfried de Mooij ontving Visser het eerste exemplaar van een muziekstick met het repertoire van de Flora Band.

Door Carin van der Spijk-Kralt

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>