Nog zeker twee weken nodig voor nieuwe coalitie | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde
Politiek

Nog zeker twee weken nodig voor nieuwe coalitie

Informateur Frank Koen heeft nog zeker twee weken nodig voor zijn onderzoek naar een nieuwe coalitie.

Koen is op 28 mei door formateur Adger van Helden (CDA) om hulp gevraagd. Hij heeft de taak gekregen om te onderzoeken welke belemmeringen er bij de laatste onderhandelingen tussen CDA, ChristenUnie, SGP, GemeenteBelangen, PvdA en D66 waren. Koen laat weten dat hij daar deze en ook volgende week voor nodig zal hebben.

De zes partijen gingen na de gemeenteraadsverkiezingen in maart met elkaar om de tafel op advies van informateur Huug van Duijn, die als eerst om hulp werd gevraagd bij de coalitievorming. Hij adviseerde daarnaast vijf wethouders aan te stellen, waarbij PvdA en D66 samen één wethouder leveren.

De onderhandelingen liepen onlangs spaak, nadat de partijen het niet eens werden over de portefeuilleverdeling.

Koen wil bij zijn verkenning ook de andere partijen betrekken. De komende dagen zal hij 'kort' spreken met de fractievoorzitters van VVD, Hart Voor Katwijk, DURF en KiesKatwijk.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>